18.4.17

"Ο Ερντογάν θα «εξάγει» την τουρκική κρίση σε Αιγαίο...

Αποτέλεσμα εικόνας για Ερντογάν Αιγαίο
... και Αν. Μεσόγειο"...
Οι διακεκριμένοι επιστήμονες, Ιωάννης Μάζης και Αγγελος Συρίγος αποκρυπτογράφησαν τις επόμενες κινήσεις του Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στον REAL FM.

Συγκεκριμένα...
ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννης Μάζης απαντώντας στο ερώτημα αν η εσωτερική κρίση μπορεί να οδηγήσει τον Τούρκο πρόεδρο στην εξαγωγή της και στο Αιγαίο είπε: «Πιστεύω ότι θα αναγκαστεί για λόγους συσπείρωσης, όσων περισσότερων στοιχείων και για λόγους συγκράτησης της ακροδεξιάς, την οποία έχει προσεταιριστεί, να το κάνει. Η χώρα μας θα πρέπει να είναι έτοιμη, εν εγρηγόρσει και πιστεύω πως είναι, ούτως ώστε κάτι τέτοιο να μην έχει συνέπειες οδυνηρές και για μας. Αυτό βεβαίως τον φέρνει απέναντι στη Δύση, τον φέρνει απέναντι στις ΗΠΑ, απέναντι στο ΝΑΤΟ». 

Και πρόσθεσε: «Επιτρέψτε μου να τον χαρακτηρίσω τον κ. Ερντογάν, στο θέμα της εξωτερικής του πολιτικής, ως εκείνους τους περιστρεφόμενους δερβίσηδες του τάγματος του μυστικιστικού των μεβλεβί, οι οποίοι περιστρέφονται συνεχώς, δεν έχουν μία σταθερή θέση. Με τη μία παλάμη δείχνουν τον ουρανό και με την άλλη τη γη. Αυτό βεβαίως προκαλεί έκσταση σε ότι αφορά το μυστικιστικό αυτό τάγμα, αλλά στην πολιτική δεν χρειάζεται ούτε έκσταση ούτε ζάλη. Και φοβούμαι ότι ο κ. Ερντογάν με τον τρόπο που πολιτεύεται προς το εξωτερικό έχει χάσει την αξιοπιστία του προς όλες εκείνες τις πλευρές οι οποίες θα μπορούσαν εν δυνάμει να αποτελέσουν συμμάχου τους».

 Συρίγος: Ελλάδα και Κύπρος θα αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από το δημοψήφισμα

Ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος απαντώντας στο ερώτημα αν μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρξει κάποια αποκλιμάκωση της ρητορείας του σε σχέση με την Ελλάδα ή θα παραμείνει σε υψηλούς τόνους ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημά μας το άμεσο που θα αντιμετωπίσουμε ως ελληνισμός, εννοώ Ελλάδα και Κύπρος, θα είναι στην Ανατολική Μεσόγειο τις αμέσως επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Εκεί οι Τούρκοι έχουν “κατεβάσει” ερευνητικό σκάφος και μάλιστα ένα ερευνητικό σκάφος που έχει εμπειρία γιατί δεν έχει τουρκικό, έχει νορβηγικό πλήρωμα, το Barbaros, το οποίο βρίσκεται ήδη απέναντι από την Κύπρο και ετοιμάζεται να κάνει έρευνες νοτίως του νησιού για να αποτρέψει την Exon Mobil, την ΕΝΙ, την Total και τις άλλες ενεργειακές εταιρείες να κάνουν έρευνες».

Ακούστε ΗΧΗΤΙΚΟ, ΕΔΩ

πηγη real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: