18.4.17

Η Φώφη ετοιμάζεται για… μεγάλο ταξίδι…

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά σε ομιλία της στην Ρόδο, εκφράζοντας την ελπίδα ο Τούρκος πρόεδρος να...
«ρίξει» του τόνους σταματώντας τις προκλήσεις.

«Εμείς θέλουμε δημοκρατία και σταθερότητα στην Τουρκία και σχέσεις καλής γειτονίας βασισμένες στο διεθνές δίκαιο» τόνισε η κ. Γεννηματά και στη συνέχεια σχολίασε : «ελπίζουμε ο κ. Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις και να πολιτευτεί με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες» τόνισε η κ. Γεννηματά, κάνοντας σαφές ότι ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός, μόνο μέσα από την συνεργασία μπορούν να κερδίσουν.»

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο ανθρωπιστικό δράμα των χιλιάδων προσφύγων που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεπάρκεια που εκθέτει διεθνώς την χώρα. «Έχουμε να κάνουμε με αδιαφάνεια, ανικανότητα, αναλγησία από μία δήθεν... αριστερή κυβέρνηση με δεξιά... «αλλεργία» στα ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά, επικρίνοντας την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δέχθηκε πιεζόμενη να κλείσει τα βόρεια σύνορα της χώρας.

Επέκρινε επίσης έντονα την κυβέρνηση, για την νέα συνθηκολόγησή της με τους εταίρους, την οποία χαρακτήρισε ως «συνθηκολόγηση ηττημένου», επισημαίνοντας ότι «ο λαός μας βιώνει με τον χειρότερο τρόπο σήμερα τα αδιέξοδα της τυχοδιωκτικής διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και τονίζοντας ότι «η συνέχιση της παραμονής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην εξουσία, μόνο αδιέξοδα και καταστροφή μπορεί να προκαλέσει».

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει νέες περικοπές, νέες αιματηρές θυσίες χωρίς αντίκρισμα. Όπως και αν βαφτίσουν τα μέτρα που θα φέρουν, στην ουσία θα πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο» τόνισε η κ. Γεννηματά. Αναφερόμενη δε, στην κυβέρνηση, επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να περιμένει από εμάς συναίνεση ή συνενοχή».

«Η λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς» είπε στην συνέχεια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκώντας έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία. «Η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζει ισοπεδωτικά το αύριο της χώρας με το δικό της, σα να μη μας δίδαξε τίποτα η κρίση και οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτήν. Ας μη γελιόμαστε. Οι οικονομικές παθογένειες της αγοράς δεν θα αντιμετωπιστούν μέσα από τις νεοφιλελεύθερες «δεξαμενές σκέψεις» επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση, ότι με ευθύνη της διαλύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τόσο στα Δωδεκάνησα, όσο και σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στην ανάγκη να λειτουργήσει στη Ρόδο ογκολογικό και ακτινοδιαγνωστικό κέντρο, στην ανάγκη ανάπτυξης της τηλεϊατρικής και στην στελέχωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: