17.4.17

«Ευθύνη Ερντογάν ο διχασμός στην Τουρκία»...

Άνγκελα Μέρκελ - Ζίγκμαρ ΓκάμπριελΤον βαθύ διχασμό στην τουρκική κοινωνία, όπως αυτός αποτυπώνεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της...
Κυριακής για τη συνταγματική αναθεώρηση και στην επικράτηση του «ναι» διαπιστώνει το Βερολίνο. Καλεί την τουρκική κυβέρνηση σε διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα, τονίζοντας ότι την ευθύνη για την επιτυχία του θα έχει «ο πρόεδρος Ερντογάν προσωπικά».

Σε κοινή δήλωσή τους για το αποτέλεσμα του τουρκικού δημοψηφίσματος, η Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δήλωσαν ότι «ο τουρκικός λαός κλήθηκε να ψηφίσει για την αλλαγή του τουρκικού Συντάγματος».

«Η γερμανική κυβέρνηση λαμβάνει υπ' όψιν της το αποτέλεσμα και σέβεται το δικαίωμα των Τούρκων πολιτών να αποφασίσουν για τη συνταγματική τάξη στη χώρα τους», συμπλήρωσαν και τόνισαν:

«Η ισχνή πλειοψηφία δείχνει πόσο βαθιά διχασμένη είναι η τουρικη κοινωνία και αυτό δείχνει ότι η τουρκική ηγεσία και ο πρόεδρος Ερντογάν προσωπικά έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη».

Όπως τόνισαν, η γερμανική κυβέρνηση περιμένει ότι η τουρική ηγεσία θα ανοίξει ένα «διάλογο με σεβασμό προς τα άλλα κόμματα», την τουρκική κοινωνία και κάθε μέρος του πολιτικού φάσματος, μετά από αυτή τη σκληρή προεκλογική εκστρατεία...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: