18.4.17

Ερντογάν: Δεν είμαι δικτάτορας...

Η πρώτη του συνέντευξη μετά το δημοψήφισμα...

Για συνταγματικές αλλαγές που ενισχύουν τη δημοκρατία στην Τουρκία και σε καμία περίπτωση δεν...
τον καθιστούν δικτάτορα, όπως τον κατηγορούν -κυρίως- οι Ευρωπαίοι και οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης, έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, λίγες ώρες μετά την οριακή -έστω- νίκη του στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Είμαι θνητός, πραγματικά. Μπορώ να πεθάνω ανά πάσα στιγμή», τόνισε ο Τούρκος ηγέτης, οι εξουσίες του οποίου βγήκαν ενισχυμένες, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνήθηκε, λέγοντας πως δεν τον καθιστούν δικτάτορα. «Το σύστημα άλλαξε και αποτελεί μία ιστορική μεταμόρφωση της δημοκρατίας στην Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά. «Όπου υπάρχει δικτατορία, δεν υπάρχει προεδρικό σύστημα», πρόσθεσε.

Με αφορμή τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «εδώ έχουμε δημοκρατία. Η δημοκρατία παίρνει τη δύναμή της από τον λαό. Ήταν αυτό που λέμε "εθνική βούληση"».

Ο Ερντογάν κατάφερε να κερδίσει με ποσοστό 51,4% το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, μέσω της οποίας ενισχύεται η εξουσία του προέδρου και αλλάζει τα δεδομένα. Σε μήνυμά του μέσω των social media, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «δεν έχει σημασία αν νικήσαμε με 5-0 ή 1-0, αλλά ότι νικήσαμε», αφήνοντας αιχμές εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: