16.4.17

Δεν έχουν τέλος τα Πάθη της Συρίας...

Δεν έχουν τέλος τα Πάθη της Συρίας: 112 οι νεκροί άμαχοι
112 οι νεκροί άμαχοι (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)...
Δεν έχουν τέλος τα Πάθη στην Συρία, όπου...
κατά την βομβιστική επίθεση του Μεγάλου Σαββάτου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 112 άνθρωποι και δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν.

Οι εικόνες από το σημείο της έκρηξης και το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες είναι συγκλονιστικές. Μικρά παιδιά με την απόγνωση στο βλέμμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί: Την μια στιγμή βρίσκονταν με τους γονείς τους, γεμάτοι ελπίδα πως θα σωθούν, καθώς περίμεναν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία που θα τους έπαιρναν μακριά από την εμπόλεμη ζώνη και την επόμενη, χάος και θάνατος παντού.

Είναι σοκαριστικές οι εικόνες των τραυματισμένων παιδιών που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία..






Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν λίγα λεπτά μετά την επίθεση αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής




Οι αρχές στοιβάζουν τα πτώματα των θυμάτων


ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ- Το βίντεο τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά την έκρηξη


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επίθεση εκτελέστηκε από βομβιστή αυτοκτονίας, που έφτασε στο σημείο με όχημα καμουφλαρισμένο ως ανθρωπιστική βοήθεια. Εκεί, ενώ ήταν περικυκλωμένος από δεκάδες σιίτες από δύο χωριά της περιοχής στα περίχωρα του Χαλεπιού, πυροδότησε τα εκρηκτικά του παγιδευμένου αυτοκινήτου. Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Η έκρηξη έγινε στα περίχωρα του Χαλεπίου, την ώρα που γίνεται προσπάθεια εφαρμογής συμφωνίας για ανταλλαγή κατοίκων, μεταξύ των ανταρτών και του στρατού της Συρίας, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ και ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Τα χωριά Foua και Kefraya είναι δύο σιιτικά χωριά στη Συρία που από την έναρξη του εμφυλίου έχουν ταχθεί στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: