20.4.17

Η «ευαισθησία» της ΝΔ για τη Βενεζουέλα...


«Στα δύσκολα… Βενεζουέλα», θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η περιγραφή της επικοινωνιακής τακτικής της ΝΔ, την οποία άλλωστε προτιμά συχνά-πυκνά και ειδικά όταν...
βρίσκεται μπροστά σε στρατηγικά αδιέξοδα.

Τι κι αν μια χώρα βυθίζεται στο χάος, τι κι αν χάνονται ανθρώπινες ψυχές, οι «παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ» δεν φαίνεται να υπολογίζουν κάτι άλλο πέρα από τις μικροκομματικές τους επιδιώξεις και την πολιτική εκμετάλλευση ενός δράματος.

Και φυσικά όλα αυτά υπό τον «μανδύα» του δήθεν ενδιαφέροντός τους για τις δραματικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα. Έτσι, οι «ευαίσθητοι» βουλευτές της ΝΔ, αποφάσισαν να φέρουν το θέμα στη… Βουλή, ζητώντας σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Με το αίτημα αυτό και φυσικά με τη συνδρομή των φιλικά προσκείμενων μιντιαρχών της χώρας, η «Βενεζουελολογία» επανέρχεται με «εναρκτήριο λάκτισμα» του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος φαίνεται πως δεν άντεξε την «πολλή ευαισθησία» και κατάφερε στο ίδιο tweet, να τη συνδυάσει με μπόλικη δόση πολιτικής εκμετάλλευσης και λαϊκισμού:

«Φέρνουμε το θέμα της Βενεζουέλας στην Βουλή:
-Στρατός κατά διαδηλωτών
-500.000 όπλα σε οπαδούς Μαδούρο
-2 νεκροί
Να χαίρεστε τα πρότυπα σας!», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Το σχετικό tweet:Αναλυτικά η ανακοίνωση βουλευτών της ΝΔ με το αίτημά τους για σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων:

Μετά και τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα και τη δολοφονία διαδηλωτών, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής, ζητούν την άμεση σύγκλησή της, προκειμένου να συζητηθούν τα όσα συμβαίνουν στη χώρα.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν «βαθιά ανησυχία για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά στο σεβασμό της Δημοκρατίας στην Βενεζουέλα, καθώς και στη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που – σε συνδυασμό με την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας – έχουν ως αποτέλεσμα την πολιτική και κοινωνική ένταση και αστάθεια».

Καταδικάζουν «τις βίαιες αντιδράσεις κατά της μαζικής διαμαρτυρίας των πολιτών που έχουν οδηγήσει σε αιματηρές συγκρούσεις με θύματα πολίτες της χώρας».

Καταδικάζουν «τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας να αναστείλει τις εξουσίες του Εθνικού Κοινοβουλίου και να τις μεταθέσει στον εαυτό του» και υπογραμμίζουν ότι «η Κυβέρνηση της Βενεζουέλας οφείλει να αποκαταστήσει τις εξουσίες του Εθνικού Κοινοβουλίου και ως εκ τούτου να αποκαταστήσει την δημοκρατική νομιμότητα στην χώρα».

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν «την Κυβέρνηση της Βενεζουέλας και το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να σεβαστούν το ίδιο τους το Σύνταγμα, συμπεριλαμβανομένων των εξουσιών που αυτό αποδίδει στα εκλεγμένα μέλη του Κοινοβουλίου».

Επίσης, «καλούν την Κυβέρνηση της Βενεζουέλας:

– Nα προστατεύσει τον διαχωρισμό των εξουσιών και την ανεξαρτησία του Εθνικού Κοινοβουλίου με το να αποκαταστήσει την θεσμική εξουσία που του αφαιρέθηκε μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου…

– Nα απελευθερώσει αμέσως όλους τους πολιτικούς κρατούμενους στη χώρα…

– Nα συμμορφωθεί με το Σύνταγμα της χώρας και να ορίσει εκλογές οι οποίες θα δώσουν στους πολίτες τη δυνατότητα να ασκήσουν τα δημοκρατικά δικαιώματά τους ελεύθερα και με διαφανή τρόπο.

– Nα σεβαστεί και να εγγυηθεί το δημοκρατικό δικαίωμα των ειρηνικών συγκεντρώσεων…

– Nα επιτρέψει την είσοδο και τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στην χώρα ως πρώτης προτεραιότητας και να επιτρέψει την πρόσβαση σε παγκόσμιους οργανισμούς που θέλουν να βοηθήσουν τους πολίτες της χώρας που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πρόσφατες εξελίξεις».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν την Κυβέρνηση «να καταβάλλει διμερώς καθώς και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων αρμόδιων διεθνών οργανισμών κάθε δυνατή διπλωματική πρωτοβουλία για τον άμεσο τερματισμό της διαμορφωθείσας κατάστασης στη Βενεζουέλα, με σκοπό την προστασία και το καλό των πολιτών της, την επαναφορά της Δημοκρατίας και τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

πηγή altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: