30.4.17

"Δεν ζω σε άλλον γαλαξία"...

Μέι προς Γιούνκερ για το Brexit...

Η εφημερίδα Sunday Times τιτλοφορεί σήμερα το θέμα της πρώτης σελίδας της "Η Μέι ζει σε άλλον γαλαξία, λένε οι Βρυξέλλες". Το ρεπορτάζ αφορά τη...
συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο Λονδίνο η πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ.

Η Μέι φέρεται να είπε σε αυτή τη συνάντηση ότι θέλει να συζητήσει μια εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου πριν επιλυθεί το ευαίσθητο ζήτημα του "λογαριασμού" του διαζυγίου, κάτι που αρνούνται οι Ευρωπαίοι.

"Πήγε πολύ άσχημα" λέγεται ότι σχολίασε στη συνέχεια ο Γιούνκερ, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα που επικαλείται έναν από τους βοηθούς του. Ο Γιούνκερ μιλούσε στο τηλέφωνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στην οποία μετέφερε τη συζήτηση με την Μέι. "Βρίσκεται (η Μέι) σε άλλον γαλαξία. Με βάση αυτά που έγιναν στη συνάντηση, μια έλλειψη συμφωνίας είναι πιο πιθανή από την επίτευξη συμφωνίας", πρόσθεσε.

"Δεν βρίσκομαι σε άλλον γαλαξία" απάντησε η Μέι, μιλώντας στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC. "Αλλά πιστεύω ότι τα σχόλια που είδαμε από τους Ευρωπαίους ηγέτες δείχνουν ότι θα υπάρξουν στιγμές που αυτές οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες", πρόσθεσε. Επανέλαβε επίσης ότι είναι προτιμότερο να μην υπάρξει συμφωνία παρά να επιτευχθεί μια "κακή συμφωνία"...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: