25.4.17

Ξεκινά νέα διαδικασία άρσης ασυλίας της Λεπέν...

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ασυλίας της Μαρίν Λεπέν για την υπόθεση της κατάχρησης ευρωπαϊκών πόρων, όπως...
είχε ζητήσει η γαλλική δικαιοσύνη. Η Λεπέν, παρά τις αποκαλύψεις για παράνομες χρηματοδοτήσεις συνεργατών της, κατόρθωσε να περάσει στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Όπως έγινε γνωστό επίσημη ανακοίνωση θα γίνει αύριο Τετάρτη 26 Απριλίου.

Η γαλλική δικαιοσύνη έχει ζητήσει από τους Ευρωπαίους ευρωβουλευτές την άρση της ασυλίας της ηγέτιδας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, που έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής, ώστε να προχωρήσει η έρευνα για την υπόθεση που αφορά χρήματα που εισέπραξε η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου για να καταβάλει τους μισθούς των κοινοβουλευτικών βοηθών της.

Το παράνομο έγκειται στο γεγονός ότι φέρεται να χρησιμοποίησε τα χρήματα αυτά για να πληρώνει υπαλλήλους του κόμματός της, πράγμα που απαγορεύεται.

Παρά την αποκάλυψη του σκανδάλου, αυτό δεν φάνηκε να επηρεάζει τους ψηφοφόρους, όπως συνέβη στην περίπτωση του Φρανσουά Φιγιόν.

Αντιθέτως, ήρθε στη δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, και θα αντιμετωπίσει τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο, στις 7 Μαΐου.
Και υπόθεση δυσφήμησης

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξετάζει το ενδεχόμενο να άρει την ασυλία της για μια ακόμη υπόθεση, η οποία αφορά κατηγορίες δυσφήμισης στη Γαλλία.

Η Μαρίν Λεπέν έχει υποστηρίξει ότι αυτές οι νομικές διαδικασίες δεν είναι τίποτα άλλο παρά προσπάθεια πολιτικής παρέμβασης εις βάρος της.

Οι Ευρωπαίοι βουλευτές έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις στη Λεπέν για «σπατάλη» ευρωπαϊκών πόρων και από τον Φεβρουάριο, η μηνιαία βουλευτική αποζημίωσή της έχει μειωθεί στο μισό (περίπου 3.000 ευρώ), ενώ έχουν κοπεί και επιδόματα που λάμβανε.

Επίσης, τον Μάρτιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήρε την ασυλία της Λεπέν και για άλλο θέμα που εξετάζεται από τη γαλλική δικαιοσύνη.

Είχε αναρτήσει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από τις ωμότητες των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ενέργεια που στη Γαλλία τιμωρείται με φυλάκιση τριών ετών και πρόστιμο 75.000 ευρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: