26.4.17

Αρχίζει από την Ευρωβουλή η διαδικασία άρσης ασυλίας της Λεπέν...

Αρχίζει από την Ευρωβουλή η διαδικασία άρσης ασυλίας της Λεπέν  - MediaΞεκινάει σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η διαδικασία άρσης της ασυλίας της υποψήφιας για τη γαλλική προεδρία Μαρίν Λεπέν, η...
οποία κατηγορείται για κατάχρηση ευρωπαϊκών πόρων, όπως ανέφεραν Ευρωπαίοι  αξιωματούχοι.

Πριν από λίγους μήνες η γαλλική δικαιοσύνη έχει ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να άρει την ασυλία της Λεπέν, που είναι μέλος της, ώστε να προχωρήσει η έρευνα. Η υπόθεση αφορά σε χρήματα που εισέπραξε η επικεφαλής του «Εθνικού Μετώπου» για να καταβάλει τους μισθούς των κοινοβουλευτικών βοηθών της, αλλά φέρεται ότι τα χρησιμοποίησε για να πληρώνει υπαλλήλους του κόμματός της, κάτι που απαγορεύεται.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters, δύο αξιωματούχοι της Ευρωβουλής ανέφεραν πως η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν υπάρχει το ενδεχόμενο η Λεπέν να κλιθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες ώστε να καταθέσει για το ζήτημα, με τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία να διεξάγεται στις 7 Μαΐου.

Τον Μάρτιο η Ευρωβουλή ήρε την ασυλία της Λεπέν για ένα άλλο θέμα που εξετάζεται από τη γαλλική δικαιοσύνη: επειδή είχε αναρτήσει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από τις ωμότητες των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κάτι το οποίο στη Γαλλία τιμωρείται με φυλάκιση τριών ετών και πρόστιμο 75.000 ευρώ...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: