25.4.17

Στηρίζει Μακρόν, αλλά...

Αποτέλεσμα εικόνας για Σία Αναγνωστοπούλου
Μπορεί στον πολιτικό κόσμο να επικρατεί από το βράδυ της Κυριακής ανακούφιση επειδή πέρασε ο Μανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών και πλέον αποτελεί το φαβορί για τα Ηλύσια Πεδία, ωστόσο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου δεν...
παύει να ανησυχεί. 
Με ανάρτησή της στο facebook, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας στηρίζει μεν τον Μακρόν, ωστόσο φοβάται «ατύχημα διαδρομής» στην Ευρώπη και εστιάζει στο γεγονός ότι η Λεπέν αύξησε την επιρροή της, πέρασε στον δεύτερο γύρο και προσέλκυσε ως ψηφοφόρους όλους τους «φοβισμένους» της παγκοσμιοποίησης.
 «Ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ πλανάται πάνω από την Ευρώπη: Γιατί πέρασε η Λεπέν στο 2ο γύρο; Γιατί η ακροδεξιά εγκαθίσταται πλέον ως κυρίαρχος παίκτης στην πολιτική σκηνή των ευρωπαϊκών χωρών; Γιατί στην χώρα με την πιο εμπεδωμένη δημοκρατία στην Ευρώπη η βιομηχανική περιοχή της ψήφισε υπέρ της Λεπέν; Γιατί κατέρρευσε το καθεστωτικό πολιτικό σύστημα της Γαλλίας; Η απάντηση που δίνεται και σύμφωνα με την οποία φταίει ο λαϊκισμός, είναι αντάξια της νεοφιλελεύθερης πολιτικής ελίτ της ΕΕ που οδηγεί την Ευρώπη σε "ατύχημα διαδρομής". Αν συνεχίσει έτσι, κάποια στιγμή το ατύχημα θα συμβεί. 
Βεβαίως τώρα συσπείρωση γύρω από το Μακρόν. Όμως, όμως..», έγραψε χαρακτηριστικά η Σία Αναγνωστοπούλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι για την ίδια, ο κίνδυνος της Ακροδεξιάς όχι μόνο δεν απεσοβήθη, αλλά… η Ευρώπη τρέχει με χίλια προς αυτόν. 
Μακάρι να διαψευσθεί… 
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: