30.4.17

Μαύρο έριξε η Digea στη δημοτική Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση!...

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαύρο έριξε η Digea
Δύο μέτρα και δύο σταθμά για την ψηφιακή εκπομπή της τηλεόρασης. Ενώ η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών απαγόρευσε ουσιαστικά στην Digea να ρίξει «μαύρο» στο Mega, η...
εταιρεία των καναλαρχών συνεχίζει να βάζει λουκέτο στον αέρα περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών. Μετά την Τηλεόραση Σάμου που κατήγγειλε το κλείσιμό της από την Digea, την τακτική της εταιρείας καταγγέλλει και η δημοτική ραδιοτηλεόραση της Σύρου, η Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση.

Με δραματική δημόσια επιστολή της, η διοίκηση του σταθμού καταγγέλλει πως μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα η Digea κατέβασε το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού, ενώ τα προηγούμενα χρόνια το είχε υποβαθμισμένο, πιέζοντας με αυτόν τον τρόπο για την πληρωμή των ετήσιων ενοικίων. Μέσα σε λίγους μήνες, όπως επισημαίνεται, η ιδιωτική εταιρεία έχει ρίξει μαύρο σε τρεις περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η περίπτωση της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης της Σύρου έχει και ένα επιπλέον ενδιαφέρον, καθώς ένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός των Κυκλάδων έχει επιβάλει μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου το μπλοκάρισμα της επιχορήγησης από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, αγνοώντας απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκριναν «σύννομη» την επιχορήγηση, δεν την επιτρέπει εδώ και επτά χρόνια, σε αντίθεση με όλες τις δημοτικές ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες που επιχορηγούνται κανονικά, με έγκριση από τους κατά τόπους επιτρόπους του υπουργείου Οικονομικών. Πρόσφατα, για παράδειγμα, εγκρίθηκε επιχορήγηση 150.000 ευρώ για τη δημοτική ραδιοτηλεόραση της Κω. Το ετήσιο ενοίκιο της Digea για το 2016 ανέρχεται σε 12.300 ευρώ.

Η Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση δεν εκπέμπει πια, ύστερα από 22 χρόνια, με απόφαση της Digea, η οποία ανεξέλεγκτα και χωρίς καμία παρέμβαση των αρμόδιων θεσμικών οργάνων διαχειρίζεται το ποιος θα εκπέμπει στην Ελλάδα.


typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: