18.4.17

«H Μέι προσπαθεί να εξαναγκάσει τη Βρετανία σε σκληρό Brexit...

Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκολα Στέρτζον
... με την προκήρυξη εκλογών»...
«Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προσπαθεί να εξαναγκάσει τη Βρετανία σε ένα “σκληρό Brexit” προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές για τις 8 Ιουνίου», δήλωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον μετά την ...
ανακοίνωση της Τ.Μέι για πρόωρες εκλογές.

«Οι Συντηρητικοί βλέπουν μια ευκαιρία να οδηγήσουν τη Βρετανία προς τα δεξιά, να εξαναγκάσουν ένα σκληρό Brexit και να επιβάλουν βαθύτερες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες. Ας υψώσουμε το ανάστημά μας για τη Σκωτία», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η Στέρτζον, της οποίας το κόμμα επιδιώκει την ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο και αντιτίθεται στο Brexit.




«Η απόφαση της Βρετανίδας πρωθυπουργού να ζητήσει πρόωρες εκλογές για τις 8 Ιουνίου δίνει στη Σκωτία την ευκαιρία να ενδυναμώσει τη δημοκρατική της εντολή για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αναφορικά με την ανεξαρτησία της», υποστήριξε η ίδια.

«Σε ό,τι αφορά τη Σκωτία, αυτή η κίνηση είναι ένας τεράστιος πολιτικός λάθος υπολογισμός από την πρωθυπουργό», ανέφερε σε ανακοίνωση η Στέρτζον, η οποία πρόσθεσε ότι «θα δώσει και πάλι στον λαό την ευκαιρία να απορρίψει τη στενή, διχαστική ατζέντα (της συντηρητικής κυβέρνησης) καθώς και να ενδυναμώσει τη δημοκρατική εντολή που ήδη υπάρχει προκειμένου να δοθεί στον λαό της Σκοτίας μια επιλογή για το μέλλον του», ανέφερε η ίδια.

πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: