20.4.17

Παπαδημούλης στη Hürriyet...

«Ενότητα και δημοκρατική ανάπτυξη οι προτεραιότητες για την Τουρκία»...

«Το πρώτο μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Τουρκίας είναι να αμβλύνει τις βαθιές αντιθέσεις στην κοινωνία», όπως αυτές αποτυπώθηκαν μέσα από...
το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τονίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σε άρθρο του, που φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα «Hürriyet».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλιου σημειώνει πως η τουρκική πολιτική ηγεσία οφείλει να δώσει τέλος «στην εμπρηστική ρητορική προς το εσωτερικό και τις δικαστικές διώξεις του κόμματος HDP, προσπαθώντας επίσης να ενισχύσει την πολυφωνία και την πλήρη ανεξαρτησία του Τύπου, της δικαιοσύνης και της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο επικεφαλής της ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμά πως «η ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας (...) αποτελούν το δεύτερο σημαντικό στοίχημα της τουρκικής κυβέρνησης και του Προέδρου Ερντογάν», καλώντας την τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπογραμμίζει ότι η έντονη κριτική που έχει ασκηθεί από την ΕΕ προς την Τουρκία όλο το προηγούμενο διάστημα «δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί αρνητικά από τις τουρκικές Αρχές», αλλά να λειτουργήσει εποικοδομητικά στην κατεύθυνση της βελτίωσης των πολιτικών στο εσωτερικό και στην ενδυνάμωση των διμερών πολιτικών, εμπορικών και οικονομικών σχέσεων...

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: