19.4.17

Μητσοτάκης: Mε ένα σμπάρο, δυο ποτάμια...

Θεωρητικά, καθαιρέσεις όπως αυτή της κυρίας Παπακώστα από τη θέση αναπληρώτριας του τομέα υγείας της ΝΔ, δεν συμβαίνουν σε δημοκρατικά κόμματα. Η...
βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε στον κ. Γεωργιάδη να απέχει από την θέση του αντιπροέδρου, μέχρι να ολοκληρώσει τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία.

Δικαιολογημένα, διότι αν ο αντιπρόεδρος του κόμματος, που έχει διατελέσει υπουργός Υγείας, βρεθεί υπόλογος για διάφορες υποθέσεις, όπως παραδείγματος χάριν το σκάνδαλο Novartis, θα υποστεί πλήγμα όλο το κόμμα. Ακολουθείται άλλωστε και στις καλύτερες οικογένειες η ίδια πρακτική: οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ που ερευνώνται αυτή την εποχή για τις σχέσεις τους με Ρώσους αξιωματούχους την αμερικανική προεκλογική περίοδο, έχουν εξαιρέσει τον εαυτό τους από κάθε θέση που θα μπορούσε να επηρεάσει τις έρευνες.

Όμως ο κ. Μητσοτάκης, που δεν χάνει ευκαιρία να δείξει τη συμπάθεια του για την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος του, ήθελε με την καθαίρεση να στείλει δύο μηνύματα. Πρώτον, ότι η οποιαδήποτε διαφορετική φωνή θα τιμωρείται παραδειγματικά, έστω και αν υποστηρίζει τα αυτονόητα. Υποθέτουμε ότι αν κάτι παρόμοιο είχε συμβεί στον ΣΥΡΙΖΑ, τα ΜΜΕ θα είχαν ξιφουλκήσει κατά του σταλινισμού.

Το δεύτερο μήνυμα περνάει μέσα από την επιλογή του κ. Ιάσονα Φωτήλα, που εκλέχθηκε με το Ποτάμι, ως αντικαταστάτη της κυρίας Παπακώστα. Πρόκειται καλύτερα για κάλεσμα και σε βουλευτές άλλων κομμάτων, ότι αν προσχωρήσουν δεν θα χάσουν. Το γεγονός ότι ένας Μητσοτάκης ανταμείβει την αποστασία και καλεί σε νέες, είναι μάλλον ιστορικού ενδιαφέροντος...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: