26.4.17

Το ΕΣΡ κλείνει το "Nostos 100.6"...


Μετά από σειρά συνεδριάσεων και καταγγελιών, ανακλήθηκε η Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας που του χορηγήθηκε πριν περίπου δύο χρόνια επειδή, σύμφωνα με το Συμβούλιο, δεν τηρεί τις...
προϋποθέσεις. 
Άδοξο τέλος πιθανότατα να έχει το πολύ καλό μουσικό ραδιόφωνο του Κώστα Χούντα. Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο μετά κι από τη χθεσινή του συνεδρίαση έκανε δεκτή την (επώνυμη) καταγγελία εναντίον του σταθμού και ανακάλεσε την ΒΝΛ του, τη Βεβαίωση Νομίμου Λειτουργίας του, το έγγραφο δηλαδή εκείνο που πιστοποιεί τη νομιμότητά του.
Σύμφωνα με αυτή την προσφυγή, η οποία είχε κατατεθεί στο ΕΣΡ όταν ήταν ακόμα η παλιά του σύνθεση, ο τότε Ηρόδοτος FM δεν πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για να του χορηγηθεί ΒΝΛ, καθώς στη δεύτερη ραδιοφωνική αδειοδότηση, εκείνη του 2001, συμμετείχε ως Alpha Sports 107.4 (ο τωρινός Music 89.2) με διαφορετικό εταιρικό σχήμα από το 1999. Η όποια απόφαση ήταν να ληφθεί τουλάχιστον από το Δεκέμβριο του 2015, βάσει όσων έλεγε η πρώην αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου.
Θυμίζουμε, ότι o Nostos-Ηρόδοτος FM νομιμοποιήθηκε από το ΕΣΡ με την απόφαση 254/2015 τον Ιούλιο του '15, μετά από τρεις αποτυχημένες απόπειρες, για να εκπέμψει στη συχνότητα 107.4. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς αποφασίζεται και η παραχώρηση της συχνότητας 100.6 στο ραδιοσταθμό, η οποία όμως ανακαλείται λίγους μήνες μετά για να επιστρέψει στην κανονική του. Ο «Ηρόδοτος FM» βγαίνει τελικά στον αέρα αλλά με διαφορετικό όνομα και σε διαφορετική συχνότητα ως Nostos 100.6, τον Ιούλιο του 2016.
Πλέον, το φιλόδοξο εγχείρημα που αριθμεί ήδη 6 παραγωγούς στο πρόγραμμά του και αρκετούς πιστούς ακροατές, μπαίνει σε περιπέτειες. Μετά κι από αυτή την εξέλιξη, ακολουθώντας βέβαια τη νόμιμη οδό, ή θα αναστείλει οριστικά τη λειτουργία του από τα FM ή θα πρέπει να βγει από μια άλλη συχνότητα που έχει άδεια ή ΒΝΛ. 

Ξαφνικά λοιπόν το ΕΣΡ που κωλυσιεργεί μήνες τώρα για τις τηλεοπτικές άδειες και τα μέλη του ασχολούνται κυρίως με το πως θα παίρνουν το μισθό τους, έρχεται να βάλει λουκέτο σε ένα ραδιόφωνο επειδή πριν από χρόνια μπορεί να παρέμεινε κλειστό για κάποιο διάστημα. Είναι τραγικό.

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: