28.4.17

Ο διάβολος φορούσε Prada…

αλλά δεν τον πήραμε χαμπάρι, γιατί κρυβόταν, στις… λεπτομέρειες…

«Αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις», έλεγε στην προηγούμενη κυβέρνηση ο Γερούν, την ώρα που την είχε βάλει κάτω και της άλλαζε τα φώτα - της χώρας - στα μέτρα. Εξαπατήθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση, είπε ο Μπάμπης. Και…
πολύ φοβάται, πως αυτό μπορεί να συμβεί και με την τωρινή. Η αξιολόγηση φαίνεται πως κλείνει, αλλά εκεί κοντά κάπου βρίσκεται και ο Σατανάς.

Η Σία τον ρώτησε «συνήθεια – που δεν έχει γίνει λατρεία, βεβαίως – μας έχει γίνει να περιμένουμε να κλείσει η αξιολόγηση. Κλείνει; Να το πιστέψουμε;»

Κι ο Μπάμπης απάντησε:

Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη αξιολόγηση είναι δυνατόν να κλείσει. Βεβαίως, ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες. Δεν έχουν να συζητήσουν τα χοντρά. Οι συζητήσεις γίνονται τώρα για τα ψιλά, τις λεπτομέρειες. Θα πρέπει να περιμένουμε.

Η κυβέρνηση επιμένει σε κάποια πράγματα, που πιστεύει ότι μπορεί να τα πουλήσει καλύτερα σε κάποιους ψηφοφόρους, η άλλοι πλευρά διαφωνεί, γι’ αυτό και μπορεί να έχουμε καθυστερήσεις.

Αυτό όμως είναι η αξιολόγηση. Έτσι κι αλλιώς προβλεπόταν από το τρίτο μνημόνιο να γίνει. Το πρόβλημα είναι το χρέος. Στο ζήτημα του χρέους υπάρχουν κάποια σύννεφα.

Ο Ντάισελμπλουμ ναι μεν είπε ότι δεν θα την πουλήσουμε την Ελλάδα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως θα φερθεί η άλλη πλευρά. Να θυμίσουμε, ότι η Ελλάδα έχει ήδη έχει εξαπατηθεί. Όχι αυτή η κυβέρνηση, οι προηγούμενες. Ίσως να είναι η σειρά της τωρινής να εξαπατηθεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια: