18.4.17

Trump: Ποιο περιβάλλον;...

Οι “τρικλοποδιές” του Trump στην περιβαλλοντική συνείδησηΟ Donald Trump και η κυβέρνησή του συνεχίζει την αλλόκοτη συμπεριφορά απέναντι στη νομοθεσία που επιθυμεί να...
προστατεύσει το περιβάλλον από τους ρύπους. Τελευταία, πρότεινε το κόψιμο της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης προς την EPA, 48 εκ. δολαρίων, κάτι που ερμηνεύεται με περικοπή που φτάνει σε ποσοστό παρακαλώ, το 99%!

Το πλάνο του νέου Αμερικανού προέδρου, εμπεριέχει την απόλυση 168, από τις 308 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, ενώ ο προϋπολογισμός της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των Η.Π.Α. θα μειωθεί δραστικά, συγκεκριμένα κατά 31%.

Τι σημαίνει τώρα αυτό στην πράξη; Όπως όλα δείχνουν θα υπάρχει μαχαίρι στις δοκιμές οικονομίας των νέων αυτοκινήτων αλλά και των εκπεμπόμενων ρύπων, σημάδι οπισθοδρόμησης για την αυτοκινητοβιομηχανία με άμεσες συνέπειες στο περιβάλλον. Αντίθετα στις προθέσεις του Trump είναι η απότομη αύξηση των τελών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με άλλα λόγια, η αμερικάνικη κυβέρνηση θέτει σοβαρά εμπόδια στο σημαντικό έργο των κατασκευαστών που αφορά στις μετρήσεις της κατανάλωσης και των ρύπων των νέων αυτοκινήτων τους, προκειμένου αυτά να ρυπαίνουν λιγότερο, αλλά και να καταναλώνουν μικρότερες ποσότητες καυσίμου. Άβυσσος η ψυχή του προέδρου…


Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: