15.5.17

Έως 12 ημέρες για την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης στο Άδενδρο...

Σε 10 με 12 ημέρες εκτιμάται ότι θα εκτελούνται κανονικά όλα τα δρομολόγια μετά το...
σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης.

Γερανοφόρο όχημα φόρτωσε και απομάκρυνε από το σημείο του δυστυχήματος το τελευταίο από τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν, ενώ συνεργεία υπαλλήλων σε συνεργασία με την ΕΡΓΟΣΕ, συνεχίζουν τις εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης των ζημιών στις γραμμές.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κωνσταντίνος Πετράκης σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΟΣΕ μετά την απομάκρυνση του τελευταίου βαγονιού τα συνεργεία θα προχωρήσουν και στην κατεδάφιση του σπιτιού που διαπέρασε ο συρμός, ενώ έκανε γνωστό ότι τα ενδιάμεσα βαγόνια δεν επηρεάζουν άμεσα την αποκατάσταση των ζημιών στις γραμμές.

«Η απομάκρυνση των βαγονιών που εκτροχιάστηκαν είναι σε συνάρτηση με την επισκευή της γραμμής», τόνισε ο κ. Πετράκης, υπογραμμίζοντας ότι οι εργασίες πραγματοποιούνται με γνώμονα την ασφάλεια των υπαλλήλων των συνεργείων.

Εξάλλου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η αγανάκτησή της «προέρχεται από το γεγονός ότι η ζωή και το ασφαλές ταξίδι των επιβατών και του προσωπικού περιφρονούνται από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που απαξίωνε τον ΟΣΕ για χρόνια και κορυφώθηκε με το ξεπούλημα στην ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A»...

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: