23.5.17

15 δευτερόλεπτα διήρκεσε η χειραψία Τραμπ-Αμπάς...

15 δευτερόλεπτα διήρκεσε η χειραψία Τραμπ-ΑμπάςΔεκαπέντε δευτερόλεπτα διήρκεσε η χειραψία Τραμπ- Αμπάς με τα φλας να αστράφτουν απαθανατίζοντας τους δύο πολιτικούς άνδρες κατά...
την σημερινή τους συνάντηση στo Προεδρικό Μέγαρο της Βηθλεέμ.  

Ένα 24ωρο μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ μετέβη στη Βηθλεέμ όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Παλαιστινίων. Η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι Παλαιστίνιοι ήταν ιδιαίτερα θερμή. Ένα μεγάλο πανό που έγραφε στα αγγλικά "η πόλη της ειρήνης χαιρετίζει τον άνδρα της ειρήνης" ήταν αναρτημένο στο δρόμο από τον οποίο πέρασε ο Τραμπ.

Μία μέρα νωρίτερα, σε πολλές περιοχές της Δυτικής Όχθης , οι Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν γενική απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική των ΗΠΑ στο Παλαιστινιακό.

Από τη Βηθλεέμ ο Τραμπ δεσμεύτηκε να κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους να καταλήξουν σε συμφωνία. Ωστόσο, πήρε αποστάσεις από το καυτό θέμα της λύσης των δύο κρατών και την δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, υπέρ της οποίας τάχθηκε για μία ακόμη φορά ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς που έκανε δηλώσεις έχοντας στο πλευρό του τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Η ειρήνη είναι μία επιλογή που οφείλουμε να κάνουμε καθημερινά και οι ΗΠΑ είναι εδώ για να βοηθήσουν να καταστεί αυτό το όνειρο δυνατό» δήλωσε ο Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε επίσης την αναγκαιότητα ενίσχυσης της παλαιστινιακής οικονομίας η οποία περνά μία δύσκολη περίοδο.

Μετά τη Βηθλεέμ, επόμενος σταθμός του Ντόναλντ Τραμπ είναι το Βατικανό, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο. Την Πέμπτη μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και την Παρασκευή μεταβαίνει στη Σικελία για τη Σύνοδο της G7...


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: