29.5.17

Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1994 προειδοποιούσε...

Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1994 προειδοποιούσε ότι η Ελλάδα θα προσφύγει στο ΔΝΤ...ότι η Ελλάδα θα προσφύγει στο ΔΝΤ (BINTEO)...
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, είχε αυτό που χαρακτηρίζει τους μεγάλους πολιτικούς: τη διορατικότητα.

Ενδεικτικά αυτού είναι...
όσα είχε αναφέρει σε ομιλία του το 1994 στη Βουλή στη συζήτηση για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών της κυβέρνησής του για την ιδιωτικοποίηση της ΑΓΕΤ-Ηρακλής.

Ο τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε προβλέψει ότι η ελληνική οικονομία έτσι όπως βαδίζει θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια «ικέτης» στο ΔΝΤ.

Αφού επέκρινε τον Ανδρέα Παπανδρέου ότι πετάει λάσπη για να εμποδίσει τον λαό να καταλάβει ότι η πολιτική που εφαρμόζει οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή, έλεγε τότε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης:

Το τραγικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι δεν αντέχει τα βάρη και τα ελλείμματα, ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανειστεί και θα καταφύγει ικέτης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η Ελλάδα του κ. Παπανδρέου θα έχει την τύχη της Τουρκίας της κυρίας Τσιλέρ.

Έκανε μάλιστα έκκληση για ενότητα ώστε η Ελλάδα «να βγει από την κρίση που έρχεται».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: