23.5.17

Στάση αναμονής από Βαρδινογιάννη έως την 31η Μαΐου...

Οι κινήσεις του επιχειρηματία που ελέγχει το 37% του MEGA εν όψει της εισόδου Σαββίδη...

Με την άνεση του ρυθμιστικού ρόλου στο μετοχικό σχήμα του MEGA που εξασφαλίζει το 37%, η οικογένεια Βαρδινογιάννη παρακολουθεί στενά τις...
εξελίξεις των τελευταίων ωρών και τη μεταβίβαση των μετοχών του Φώτη Μπόμπολα στον Ιβάν Σαββίδη… κρατώντας στάση αναμονής.

Η επιχειρηματική οικογένεια δεν αναμένεται να τοποθετηθεί πριν διαμορφωθεί η νέα μετοχική σύνθεση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ… που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει καμία αντίδραση πριν την 31η Μαΐου που θα ανοίξουν οι προσφορές για τον ΔΟΛ στον οποίο ανήκει περίπου το 22% του MEGA.
Κατά συνέπεια θα εκτιμηθεί αν το ποσοστό του Ιβάν Σαββίδη θα παραμείνει στο 19% (που μεταβίβασε ο Φώτης Μπόμπολας) ή θα αυξηθεί στην περίπτωση που μπει στον ΔΟΛ.

Έτσι λοιπόν πριν το τέλος του μήνα κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν η προσφορά Σαββίδη θα είναι μεγαλύτερη από του Μαρινάκη ή το ανάποδο.

Από κει και πέρα η πλευρά Βαρδινογιάννη, αφού ξεκαθαρίσει ποιος θα κατέχει και τι ποσοστά στο MEGA… θα κινηθεί αναλόγως. Δηλαδή αν για παράδειγμα ο Ιβάν Σαββίδης πάρει τον ΔΟΛ και ως εκ τούτου το ποσοστό του στο κανάλι που σημαίνει ότι αυτόματα θα αυξηθεί κατακόρυφα η συμμετοχή του… Θα περιμένει την πρόταση Σαββίδη. Η οποία – λογικά, θα είναι είτε να εξαγοράσει και το ποσοστό Βαρδινογιάννη είτε να συνεργαστούν κάτω από ένα νέο πολυμετοχικό σχήμα.

Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν, εκτός του ότι η ιστορική επιχειρηματική οικογένεια θα ζυγίσει τις αντιδράσεις στο ευρύτερο πολιτικομιντιακό τοπίο πριν καταλήξει στις αποφάσεις της… θα πρέπει να τονιστεί ότι παραδοσιακά η συγκεκριμένη οικογένεια δεν συμμετείχε ποτέ σε κάποιο πολυμετοχικό σχήμα του οποίου δεν ελέγχει το προφίλ (και το περιεχόμενο αν πρόκειται για Μέσο ενημέρωσης) της επιχείρησης...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: