23.5.17

Νεκρή η 8χρονη Αγγλοκύπρια...

Νεκρή η 8χρονη Αγγλοκύπρια
Αγρύπνια σήμερα στο Μάντσεστερ στην μνήμη των θυμάτων...
Νεκρή είναι η 8χρονη Saffie Rose Roussou, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ο θείος της. Αυτό...
ανέφερε στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του κυπριακού ΥΠΕΞ.

Μέχρι στιγμής το Κυπριακό Προξενείο στο Λονδίνο δεν έχει επιβεβαιώσει το θάνατο του παιδιού. Στο νοσοκομείο του Μάντσεστερ έχουν διακομισθεί η μητέρα και η αδελφή του. Το Προξενείο δεν έχει ως τώρα ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας τους.

Αγρύπνια σήμερα στο Μάντσεστερ στην μνήμη των θυμάτων

Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ Άντι Μπέρνχαμ κάλεσε σήμερα τους κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν σε μια αγρύπνια στην μνημη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης που συγκλόνισε τη Βρετανία.

Ο Μπέρνχαμ έχει ήδη εκφράσει τα συλλυπητήριά του προς τους συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε χθες το βράδυ μετά τη λήξη μιας συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Manchester Arena, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 22 άνθρωποι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Παρακαλώ ελάτε μαζί μας στην αγρύπνια στην πλατεία Άλμπερτ σήμερα στις 18:00 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας). Θρηνούμε σήμερα, αλλά είμαστε δυνατοί», έγραψε ο Μπέρνχαμ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Την ίδια ώρα η αντασφαλιστική εταιρεία Pool Re για τρομοκρατικά χτυπήματα, η πρώτη του είδους που ίδρυσε η βρετανική κυβέρνηση το 1993 έπειτα από πολλά τρομοκρατικά χτυπήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα συνεργαστεί με τα μέλη της για την διευθέτηση τυχόν διεκδικήσεων έπειτα από την πολύνεκρη επίθεση στο Μάντσεστερ, ανακοίνωσε σήμερα ο εκτελεστικός επικεφαλής της Τζούλιαν Ενόιζι.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν και 59 τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας έπειτα από συναυλία της αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε χθες το βράδυ στο Μάντσεστερ.

«Συμπάσχουμε με όλους όσοι επλήγησαν από την φρικτή χθεσινοβραδινή επίθεση στο Μάντσεστερ. Η Pool Re θα συνεργαστεί με τα μέλη της για την διευθέτηση όποιας διεκδίκησης προκύψει από την επίθεση το συντομότερο δυνατό», αναφέρει ο ίδιος σε απάντησή του στο Reuters μέσω email.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, μέλη του αλληλοασφαλιστικού οργανισμού, έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν ανάμεσα στις υπηρεσίες τους και ασφάλιση από τρομοκρατική ενέργεια ή άλλους κινδύνους παρόμοιας έκτασης έπειτα από απαίτηση του πελάτη. Η ασφαλιστική εταιρεία με τη σειρά της, όταν ο κίνδυνος επέλθει, αποζημιώνει τον πελάτη μέχρι το όριο που έχει ορίσει και αν το ποσό υπερβαίνει την αποζημίωσή της τότε απευθύνεται στον αλληλοασφαλιστικό οργανισμό για την επιπλέον κάλυψη της ζημιάς.

Με τη σειρά του ο αλληλοασφαλιστικός οργανισμός, αν ο κίνδυνος υπερβαίνει σε κόστος τα αποθέματά του, μπορεί να απευθυνθεί στο κράτος προκειμένου αυτό να αναλάβει την περαιτέρω κάλυψη της ζημιάς--στην περίπτωση αυτή, αν η βρετανική κυβέρνηση κρίνει ότι πρόκειται για επίθεση που συνδέεται με την τρομοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: