23.5.17

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες από τα θύματα του Μάντσεστερ...

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες από τα θύματα του Μάντσεστερ - MediaΝεαρά παιδιά αλλά και γονείς που παρακολουθούσαν τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ περιγράφουν στο ραδιόφωνο του...
BBC, αλλά και στο τοπικό ραδιόφωνο του Μάντσεστερ τις τρομακτικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια τους όταν εξερράγη η βόμβα,

Ο έφηβος Ράϊαν Μόρισον απλά περπατούσε μέσα στο στάδιο όταν άκουσε πίσω του την έκρηξη της βόμβας.

«Ακουσα μία τεράστια έκρηξη και αμέσως μετά είδα τον καπνό. Τότε κάποιος φώναξε «βόμβα» και στη συνέχεια όλοι άρχισαν να τρέχουν. Ήταν ένα πραγματικό μακελειό. Ανθρωποι τραυματίστηκαν και ποδοπατήθηκαν μέσα στον πανικό. Ήταν η απόλυτη σφαγή.»

Αφού κατάφερε να ξεφύγει από το πλήθος ο Ράϊαν, που είχε πάει στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε με τους φίλους τους, είπε οτι είδε ανθρώπους να τρέχουν στους δρόμους της πόλης ουρλιάζοντας.

«Ανθρωποι έτρεχαν στους δρόμους συγχυσμένοι προσπαθώντας να βρουν τους φίλους τους. Εκλαιγαν. Ηταν σαν να βλέπεις ταινία. Εντελώς σουρεαλιστικό», λέει ο Ράϊαν.

Ο Γκάρι Γουόκερ από το Λιντς περίμενε με την γυναίκα του στο φουαγιέ να πάρει τις δύο κόρες του που παρακολουθούσαν τη συναυλία.

Αργότερα διηγήθηκε στο ραδιόφωνο του BBC: « Περίμενα τα πάρω τα παιδιά. Ακούσαμε το τελευταίο τραγούδι. Αρκετοί άνθρωποι άρχισαν να πηγαίνουν προς την έξοδο όταν ξαφνικά είδαμε μία τεράστια λάμψη και μετά μία έκρηξη μαζί με καπνό.

«Πονούσε το πόδι και η γάμπα μου. Τότε η γυναίκα μου λέει: «Πρέπει να ξαπλώσω». Την ξάπλωσα στο πάτωμα. Είχε μία πληγή στο στομάχι και ίσως ένα σπασμένο πόδι. Βρισκόμασταν σε απόσταση τριών μέτρων από την έκρηξη»

Ο Γουόκερ διηγήθηκε οτι η έκρηξη έγινε δίπλα στην πόρτα στο φουαγιέ, κοντά στον χώρο με τα εμπορεύματα και ότι στο πάτωμα βρισκόντουσαν γυαλιά και κομμάτια από μέταλλα. «Ξάπλωσα, είπε, δίπλα στη γυναίκα μου για περίπου μία ώρα έως ότου μας βρουν και μας βάλουν στο ασθενοφόρο».

Η κόρη του Αμπιγκέιλ, η οποία την ώρα της έκρηξης βρισκόταν στον συναυλιακό χώρο με την αδελφή της Σοφία, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC οτι αγωνιούσε μήπως χάσει τη αδελφή της. «Αρπαξα το χέρι της και το κρατούσα σφιχτά. Ολοι γύρω μας έτρεχαν κλαίγοντας. Προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τί ακριβώς γινόταν, πού βρισκόμασταν. Ηταν εντελώς τρομακτικό», διηγήθηκε η Αμπιγκέϊλ.

Η Αμπιγκέιλ και η Σοφία κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους μέσω κινητού τηλεφώνου, μία στιγμή που ο κ.Γουόκερ χαρακτήρισε «φανταστική είδηση».

Η Σάρα, μία άλλη κοπέλα που παρακολουθούσε τη συναυλία διηγήθηκε στο τοπικό ραδιόφωνό του Μάντσεστερ: «Ακουσα την έκρηξη. Ολοι έσπρωχναν και πίεζαν να βγουν έξω. Υπήρχαν πολλά μικρά παιδιά εκεί. Δεν μπορούσα να βγω καθώς γύρω μου ένα πλήθος τρομαγμένων ανθρώπων εμπόδιζε την έξοδο».

«Κάποια στιγμή κατάφερα να βγώ. Εκεί είδα πάρα πολλούς ανθρώπους να στέκονται στο δρόμο και να κλαίνε. Ηταν το απόλυτο χάος. Είδα ανθρώπους γεμάτους αίματα. Ποτέ πριν δεν είχα ζήσει κάτι παρόμοιο».

Ενας άντρας που πήρε την κόρη του απο την συναυλία διηγήθηκε: « Τελειώνοντας τη συναυλία η Αριάνα Γκράντε είπε: «Γειά σου Μάντσεστερ!» Τότε ακούστηκαν δύο μεγάλοι κρότοι και αμέσως οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν και να φωνάζουν. Εγώ και η κόρη μου μπήκαμε στο ασανσέρ για να βγούμε στο επάνω πάτωμα, στις εξόδους. Μόλις άνοιξαν οι πόρτες του ασανσέρ είδα αίματα στο πάτωμα και δύο τραυματισμένους ανθρώπους. Τα πρόσωπά τους ήταν γεμάτα αίμα. Πολλοί άνθρωποι ήταν σε κατάσταση σοκ».

Η Έιμπι Μίλλεν ποστάρισε φωτογραφίες στις οποίες βλέπουμε τα μαλλιά και τα πράγματά της γεμάτα αίμα. Σε tweet που ανέβασε γράφει:« Εξω ακριβώς από τον συναυλιακό χώρο του Μάντσεστερ. Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερα να φύγω λίγο πριν το τελευταίο τραγούδι για να επιστρέψω πιο γρήγορα στο σπίτι, παρά να περιμένω ώρες για ταξί. Την ώρα που έφευγα έσκασε μία βόμβα λίγα μέτρα μπροστά μου».

Η νεαρή κοπέλα περιγράφει σκηνές κόλασης μετά την έκρηξη βλέποντας γύρω της δεκάδες τραυματίες.

«Ποτέ δεν περιμένεις να συμβεί κάτι παρόμοιο σε εσένα, αυτό όμως αποδεικνύει ότι μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε. Καταλαβαίνω οτι αυτές οι εικόνες μπορεί να είναι σοκαριστικές, όμως νοιώθω οτι πρέπει να της δουν οι άνθρωποι για να διαπιστώσουν πόσο σκληρός είναι πραγματικά ο κόσμος».

Την ίδια ώρα λίγα μέτρα έξω από το στάδιο του Μάντσεστερ, η 48χρονη Πάολα Ρόμπινσον και ο άντρας της περίμεναν στο σταθμό του μετρό όταν άκουσαν την έκρηξη.

«Αμέσως βγήκαμε στο δρόμο και αρχίσαμε να τρέχουμε μαζί με τα νέα παιδιά που έβγαιναν κλαίγοντας από το στάδιο», διηγήθηκε στο Reuters η Ρόμπινσον. Η 48χρονη μετέφερε δεκάδες παιδιά στο κοντινό ξενοδοχείο Holiday Inn Express όπου μέσω tweet έστειλε τον αριθμό του κινητού της προς τους γονείς καλώντας τους να έρθουν στο ξενοδοχείο να τα πάρουν.

« Δεν πρόλαβα να στείλω το tweet και αμέσως άρχισε να χτυπά αδιάκοπα το κινητό μου. Πανικόβλητοι γονείς τηλεφωνούσαν για να μάθουν εάν ανάμεσα στα παιδιά που βρίσκονταν μαζί μου στο ξενοδοχείο ήταν και το δικό τους», λέει η Ρόμπινσον...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: