20.5.17

Λαγκάρντ: Βλέπει φως για λύση με το χρέος...

Ο Σόιμπλε «δείχνει» το ΔΝΤ για συμφωνία...

Για πρώτη φορά η Κριστίν Λαγκάρντ εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη για λύση στο ελληνικό χρέος, λίγες ημέρες πριν το...
Eurogroup της Δευτέρας, στην ατζέντα του οποίου θα είναι και το ελληνικό θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επικεφαλής του ΔΝΤ έχει πάρει πλέον το παιχνίδι επάνω της, από τον Τόμσεν, ο οποίος είχε έως τώρα την ευθύνη χειρισμών εκ μέρους του Ταμείου.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, φαίνεται να βρήκε συναίνεση για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους από τα μέλη του Washington Group στο Μπάρι της Ιταλίας, όπου έθεσε με επιτακτικό τρόπο το μείζον αυτό ζήτημα, ζητώντας συμφωνία για να μπορέσει το Ταμείο να συμμετάσχει στο Ελληνικό Πρόγραμμα.

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των G7 και παρά το γεγονός ότι δανειστές, ΔΝΤ και Ευρωπαίοι εταίροι, δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, η κ. Λαγκάρντ φέρεται να νιώθει ότι τα πράγματα προχωρούν προς το παρόν καλά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα mignatiou.com.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ μίλησε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου για τα ταξίδια της στην Ιταλία και την Κίνα και στο πλαίσιο αυτής της ενημέρωσης αναφέρθηκε στην Ελλάδα.

Διευκρινίζεται ότι δεν επρόκειτο για ειδική συνεδρίαση που αφορούσε στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, οι συζητήσεις για το χρέος συνεχίζονται ενόψει του Eurogroup. 

Στις συζητήσεις συμμετέχουν η επικεφαλής του ΔΝΤ, ο διευθυντής Ευρώπης Πολ Τόμσεν και η κ. Ντέλια Βελκουλέσκου. Αναφορικά με τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Πεκίνο, η κ. Λαγκάρντ έκανε απλά μία γενική αναφορά στη συνάντηση, αλλά όχι στο περιεχόμενο της.

Συγκρατημένα αισιόδοξο το Βερολίνο, «δείχνει» το ΔΝΤ

«Ναι μεν αλλά», είναι το μήνυμα που στέλνει το Βερολίνο λίγο πριν από το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, ακόμη και μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στο Βερολίνο, Παντελής Βαλασόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τον Νίκο Χατζηνικολάου, το κλίμα που επικρατεί στη Γερμανία είναι συγκρατημένα αισιόδοξο.

Όπως είπε η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, "χαιρετίζουμε την ψήφιση των μέτρων, είναι ένα σημαντικό βήμα. Θα εξετάσουμε τη Δευτέρα στο Eurogroup με κάθε λεπτομέρεια όσα ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση, στόχος είναι να κλείσουμε την δεύτερη αξιολόγηση, αλλά δεν μπορούμε να προδικάσουμε το αποτέλεσμα για μια συνολική συμφωνία"...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: