24.5.17

Επεσε ξύλο μεταξύ «γαλάζιων» συνδικαλιστών...

ΕΥΔΑΠΝέα, πρωτοφανή επεισόδια στον «γαλάζιο» εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στην ΕΥΔΑΠ αποκαλύπτει η...
χθεσινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων, στην οποία κάνει λόγο για «απρόκλητη και βάναυση επίθεση».

Η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ καταγγέλλει ότι δύο στελέχη της ΔΑΚΕ, που κατονομάζει, επιτέθηκαν σε δύο εργαζόμενες στη γραμματεία της ομοσπονδίας, από τις οποίες η μία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία της και η άλλη βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Το τελευταίο διάστημα, ενόψει των εκλογών στα 11 σωματεία εργαζομένων και το εκλογικοαπολογιστικό συνέδριο της ομοσπονδίας, η ΔΑΚΕ διασπάστηκε και από τους κόλπους της προέκυψε μια νέα παράταξη, η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΑΚΕ), η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των δυνάμεων που κινούνται στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να αναδειχθεί δεύτερη δύναμη.

Στο νέο σχήμα έχουν προσχωρήσει οι περισσότεροι συνδικαλιστές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο σημερινός πρόεδρος της ομοσπονδίας και άλλα τρία μέλη του προεδρείου.

Η ΔΑΚΕ είδε τις ψήφους της να μειώνονται κατακόρυφα στα περισσότερα σωματεία και κάλεσε τα πρώην στελέχη της να παραδώσουν τις έδρες τους, ενώ προσπαθεί να αποτρέψει τη σύγκληση του συνεδρίου της ομοσπονδίας.

«Η συνέχεια θα δοθεί στη Δικαιοσύνη, γιατί πρέπει επιτέλους κάποιοι να μάθουν ότι η ευγένεια και η αξιοπρέπεια δεν είναι αδυναμία και ότι οι βίαιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση ούτε στους χώρους εργασίας ούτε στο συνδικάτο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ και προσθέτει ότι μια «ισχνή μειοψηφία» στη διοίκηση της ομοσπονδίας αμφισβητεί το νόμιμα εκλεγμένο προεδρείο.

«Οι εκλογές και το συνέδριο θα πραγματοποιηθούν, όσο και αν ορισμένοι δεν το επιθυμούν», καταλήγει η ανακοίνωση...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: