18.5.17

Βροχερός καιρός σε όλη τη χώρα...

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά από το ύψος της...
Θεσσαλίας και νοτιότερα, στα νησιά του Αιγαίου, κυρίως του κεντρικού και νότιου Αιγαίου, και πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στα δυτικά κυρίως ορεινά ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 26 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 12 έως 19 βαθμούς στην κεντρική και νότια, 11 έως 25 βαθμούς στα δυτικά (στην Ήπειρο δεν θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς Κελσίου), 16 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 16 έως 22 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο βόρειο και δυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 Μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, βαθμιαία ενισχυόμενοι στο κεντρικό Αιγαίο σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 Μποφόρ.

Στην Αττική νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας, αλλά και βαθμιαία βελτίωση μετά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 Μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες, στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ, με βαθμιαία στροφή σε νότιους ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες μέτριοι 4-5 Μποφόρ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: