23.5.17

Τρομο-χτύπημα σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ...

19 νεκροί, 50 τραυματίες... Οι αρχές «βλέπουν» καμικάζι αυτοκτονίας...


Ισχυρή έκρηξη στο Μάντσεστερ Αρένα έσπειρε τον πανικό και τον τρόμο στην Βρετανία.

Η...

έκρηξη έγινε σε συναυλιακό χώρο, όπου τραγουδούσε η Αμερικανίδα ποπ τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε.

Ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής είναι, σύμφωνα με την αστυνομία: 19 νεκροί και 50 τραυματίες.



 
Ωστόσο, οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για 59 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ αρκετοί τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο της έκρηξης.
 
Στη συναυλία ήταν περίπου 21.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους παιδιά και έφηβοι.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο ασφάλειας στις 09:00 το πρωί (ώρα Λονδίνου) μετά την αιματηρή έκρηξη, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Η Τερέζα Μέι χαρακτήρισε το επεισόδιο «αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση», σε δήλωσή της, και πρόσθεσε ότι «όλες μας οι σκέψεις βρίσκονται με τα θύματα και τις οικογένειες όσων έχουν επηρεαστεί».

 
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Sky News, οι Συντηρητικοί του κόμματος της Μέι αποφάσισαν να αναστείλουν την προεκλογική τους εκστρατεία για τις εκλογές της 8ης Ιουνίου. «Μία πηγή των Τόρις (Συντηρητικών), μιλώντας στην Ένωση Τύπου (πρακτορείο ειδήσεων) είπε ότι η εκστρατεία για τις εθνικές εκλογές της πρωθυπουργού έχει ανασταλεί», μετέδωσε το Sky News.



Στα πρώτα βίντεο από το σημείο φάνηκαν οι θεατές μετά την έκρηξη να τρέχουν πανικόβλητοι για να εκκενώνουν τον συναυλιακό χώρο του Mάντσεστερ Αρένα.
Όλα τα μεγάλα βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι υπήρχαν πολλοί αιμόφυρτοι θεατές ύστερα από την έκρηξη που σημειώθηκε, προς το τέλος της συναυλίας.

Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν στο σημείο για να προσφέρουν τσάι, αλλά και μέσα μεταφοράς για να βοηθήσουν τους τραυματίες, ενώ οδηγοί ταξί μετέφεραν δωρεάν ανθρώπους σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οι αρχές «βλέπουν» καμικάζι αυτοκτονίας

Οι αρχές το αντιμετωπίζουν ως «πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα», ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ήταν επίθεση καμικάζι δίχως να έχει επιβεβαιωθεί το οτιδήποτε ακόμη.

Εάν το επεισόδιο αποδειχθεί τρομοκρατική επίθεση, θα αποτελέσει την πιο αιματηρή επίθεση από μαχητές στη Βρετανία από τον Ιούλιο του 2005, όταν τέσσερις βρετανοί μουσουλμάνοι σκότωσαν 52 άτομα σε βομβιστικές αυτοκτονίες σε μεταφορικά μέσα του Λονδίνου.


Η έκρηξη στο Μάντσεστερ έγινε δυόμιση εβδομάδες πριν από τις εκλογές τις οποίες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Οι τζιχαντιστές πανηγυρίζουν στα social media για τους νεκρούς στο Μάντσεστερ

Την ίδια ώρα, υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους γιόρτασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την έκρηξη που έγινε με 19 θύματα σε στάδιο στο Μάντσεστερ, παρά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει επίσημη ανάληψη ευθύνης από τους τζιχαντιστές.

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από την κατάσταση στο Μάντσεστερ, μετά την έκρηξη, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του, ότι «δεν έχει πληροφορίες που να αναφέρουν κάποια συγκεκριμένη απειλή σε μουσικές συναυλίες στις ΗΠΑ».



«Παρόλα αυτά, αυξάνονται τα μέτρα ασφάλειας γύρω από ανοιχτούς χώρους, αλλά και κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, στο πλαίσιο λήψης εκτάκτων μέτρων», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση...


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: