25.5.17

Η «εκδίκηση» της Μέρκελ...

Η «εκδίκηση» της Μέρκελ: Συνάντηση με τον Ομπάμα πριν τη σύσκεψη του ΝΑΤΟ με τον ΤραμπΣυνάντηση με τον Ομπάμα πριν τη σύσκεψη του ΝΑΤΟ με τον Τραμπ...

Η πρώτη τους συνάντηση στιγματίστηκε από τη χαρακτηριστική στάση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απέφυγε δίχως κανέναν ενδοιασμό, να...
δώσει το χέρι του στη Γερμανίδα καγκελάριο, ενώ με δυσκολία της «χάρισε» έστω και ένα βλέμμα. Λίγους μήνες αργότερα, η Άνγκελα Μέρκελ πήρε την... εκδίκησή της, καθώς φρόντισε να προγραμματίσει «ανοιχτή» -στην κυριολεξία- συνάντηση και συνομιλία με τον προκάτοχο του Τραμπ στον αμερικανικό προεδρικό θώκο, Μπαράκ Ομπάμα, λίγη ώρα πριν τη διεξαγωγή της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στην οποία το «παρών» θα δώσει και ο νυν Αμερικανός πρόεδρος.

Η Άνγκελα Μέρκελ φρόντισε να μην κρύψει τη χαρά της. Το φρόντισε με όλη τη σημασία της έννοιας, καθώς η συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ διεξήχθη σε ειδική εξέδρα στην Πύλη του Βρανδεβούργου, μπροστά σε χιλιάδες πολίτες και με μία γιγαντοοθόνη να προβάλει κάθε στιγμή τη συζήτηση στον κόσμο.

Μέρκελ και Ομπάμα χαιρετούν το πλήθος...

 
Τα αμερικανικά ΜΜΕ δεν έχασαν την ευκαιρία. Σημείωσαν με έμφαση την «κίνηση-ματ» της Γερμανίδας καγκελαρίου, η οποία έδειξε τις... προτιμήσεις της, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, εκδηλώνοντας τη μεγάλη της χαρά για την παρουσία του Μπαράκ Ομπάμα στη Γερμανία.

Ο μέχρι πρότινος Αμερικανός πρόεδρος ταξίδεψε στο Βερολίνο προκειμένου να συμμετάσχει σε συζήτηση της γερμανικής Βουλής και να αποτυπώσει τις απόψεις του.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν κρύβει τη χαρά της...

 
Αργότερα, η Άνγκελα Μέρκελ θα παραβρεθεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, όπου θα ακούσει τον Ντόναλντ Τραμπ να «απαιτεί» περισσότερους πόρους από τους συμμάχους, προκειμένου «να μοιραστούν τα βάρη» και να μην απαιτείται η παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων ακόμη και στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Σε πρώτη φάση η Γερμανία έχει ανταποκριθεί θετικά, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιον προϋπολογισμό θα προβλέψει την αύξηση του ποσοστού επί του ΑΕΠ στο 2%, για την ενίσχυση της άμυνάς της, όπως προβλέπεται στο σύμφωνο των κρατών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Πολύς κόσμος μπροστά στην εξέδρα που συζητούσαν Μέρκελ και Ομπάμα στην Πύλη του Βρανδεβούργου

 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: