30.5.17

Θέλει τον ΔΟΛ ο Ιβάν Σαββίδης αλλά υπάρχουν εμπόδια...

Ιβάν ΣαββίδηςΔημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν θα γίνει δεκτή η εγγυητική επιστολή της εταιρίας του Ιβάν Σαββίδη στη δημοπρασία για τον ΔΟΛ αν...
προέρχεται από τράπεζα της Κύπρου. 

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι ειδικοί διαχειριστές του ΔΟΛ επιτρέπουν σε εταιρίες από οπουδήποτε να συμμετάσχουν στον 2ο δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που αφορά στα υπόλοιπα (πλην ακινήτων) στοιχεία ενεργητικού του ΔΟΛ. Οι προσφορές θα κατατεθούν σε κλειστούς φακέλους μέχρι αύριο, Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι. 

Η κάθε προσφορά θα συνοδεύεται απαραιτήτως από εγγυητική επιστολή που πρέπει υποχρεωτικά να προέρχεται από τράπεζα της Ελλάδος ή του εξωτερικού αρκεί να είναι από χώρα μέλος του ΟΟΣΑ. Στα υπόψιν, η Κύπρος δεν είναι. 

Σύμφωνα με πηγές της DIMERA του Ιβάν Σαββίδη, «η εταιρεία με επιστολή της προς τον ειδικό διαχειριστή του ΔΟΛ αναφέρει ότι η Κύπρος παρότι αποτελεί χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης έχει αναιτιολόγητα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διαγωνισμού, εξαιρεθεί από τις χώρες όπου θα πρέπει να εδρεύουν οι Τράπεζες που θα εκδώσουν την εκάστοτε εγγυητική επιστολή».

Έτσι η DIMERA ζητάει να μετατεθεί η καταληκτική -αυριανή- ημερομηνία για λίγες ημέρες και, επιπλέον, να γίνονται δεκτές εγγυητικές επιστολές και από τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επομένως και της Κύπρου...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: