19.5.17

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο κατά της συμμετοχής του ΔΝΤ ...


...στο μνημόνιο...
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής του Αμερικανικού Κογκρέσου, Άντι Μπαρ τάχθηκε κατά της...
συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα έδειχνε πως το Ταμείο δεν έχει μάθει από τα λάθη του, ενώ άφησε αιχμές για τους Ευρωπαίους.
Μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση για το ελληνικό ζήτημα και τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Μπαρ αποθάρρυνε το Ταμείο και το κάλεσε να μάθει από τα λάθη του. «Αν το ΔΝΤ λάβει μέρος σε ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, θα αποδείξει ότι δεν αναγνωρίζει τα λάθη του. Θα είναι υπεύθυνο για τον εξονυχιστικό κοινοβουλευτικό έλεγχο των πράξεων του που θα υποστεί».

Άφησε αιχμές κατά των Ευρωπαίων, λέγοντας ότι δεν χρειάζονται τα χρήματα του ΔΝΤ από τη στιγμή που υπάρχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM). Υποστήριξε πως οι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν το Ταμείο «για να προστατεύσουν τους πολιτικούς τους ενόψει των εκλογών στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος στους λόγους που δεν επιθυμεί τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Κογκρέσου στάθηκε στο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει εκφραστεί απαξιωτικά κατά το παρελθόν και παράλληλα η χώρα δεν τηρεί τα όσα θα έπρεπε, καθώς η εισπραξιμότητα των φόρων παραμένει χαμηλά και παραμένουν οι μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: