31.5.17

Σπίρτζης: Πρέπει να υπάρξει εθνική «εγρήγορση» σε πολλά ζητήματα...

Σπίρτζης: Πρέπει να υπάρξει εθνική «εγρήγορση» σε πολλά ζητήματα  - MediaΔεν απέκλεισε στο μέλλον την ανάγκη σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών. Ο κ. Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στο...
Πρώτο πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή τόνισε ότι "προς το παρόν δεν χρειάζεται συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Αλλά ποτέ δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τις εξελίξεις που πιθανόν να υπάρξουν σε ένα ρευστό περιβάλλον ή στην Ευρώπη, ή στην ευρύτερη περιοχή".

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι δεν είναι μόνο τα θέματα της οικονομίας, ή της διαπραγμάτευσης για το χρέος, αλλά υπάρχουν σε εξέλιξη πολλά θέματα. "Είναι ορατό τι γίνεται στην ανατολική περιοχή της Μεσογείου και τα Βαλκάνια, όλα αυτά μας βάζουν σε εθνική εγρήγορση που απαιτεί έως και ευρύτατες συναινέσεις", επεσήμανε, και πρόσθεσε ότι νομίζει πως σε μεγάλο βαθμό υπάρχουν κρίσιμα θέματα πέραν της οικονομίας.

 "Εύχομαι να δείξουν αντίστοιχη στάση σε σχέση με την εθνική στρατηγική που πρέπει να έχουμε για το χρέος, είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι εδώ και καιρό ζούμε τις πολύ μεγάλες διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ του κ. Σόιμπλε και του ΔΝΤ. Αυτή είναι μια σύγκρουση, -πρόσθεσε- μια γενικότερη διαφωνία στο πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του χρέους όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά γενικότερα για τις χώρες της νότιας Ευρώπης. Ερωτηθείς για το σκάνδαλο με τα εισιτήρια της ΣΤΑ.ΣΥ ο κ. Σπίρτζης απάντησε ότι, "υπάρχουν δυο χρονικές φάσεις που εξετάστηκαν, η μια από το 2011 έως 31 Αυγούστου του 2014 και η άλλη είναι για το 2015.

 Αποκαλύφτηκαν δυο σκάνδαλα στη ΣΤΑ.ΣΥ, η μια περίπτωση αφορούσε μια πολύ κακή διαχείριση και κλοπές από εισιτήρια, χρήματα και κάρτες και έχουμε και μια δεύτερη παραβατική κατάσταση η οποία είχε πλαστά εισιτήρια, εκτύπωση πλαστών εισιτηρίων. Για την πρώτη περίπτωση έγινε έρευνα από τη γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, έγινε έλεγχος για το 2015. Βρέθηκε ένα έλλειμμα της τάξης του 1 εκατομμυρίου εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ περίπου. Και ήταν σε εξέλιξη μια άλλη πρωτοβουλία του ΟΑΣΑ μέσω της KPMG, έγινε έλεγχος που επιβεβαιώνει και το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή για το 2015. Για την υπόθεση του 2015 έχουν ασκηθεί διώξεις και γίνεται ανάκριση. Από εκεί και πέρα το πόρισμα προχωρά τα έτη 2011- 2014, θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για να διερευνήσει και τις προηγούμενες χρονιές", πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης. Υπάρχουν και άλλα θέματα που πρέπει να διερευνηθούν -συμπλήρωσε ο κ. Σπίρτζης- όπως του ότι υπάρχουν σταθμοί που σύμφωνα με το πόρισμα της KPMG χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης...


topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: