19.5.17

Ράνια Σβίγκου: Θετικά νέα για το χρέος τις επόμενες μέρες...

«Αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της επίτευξης μιας συνολικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει και το χρέος» χαρακτήρισε η...
εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, την υπερψήφιση από τη Βουλή του πολυνομοσχεδίου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 η κ. Σβίγκου εκτίμησε ότι «βρισκόμαστε στην τελική φάση μιας ευνοϊκής λύσης για τη χώρα μας» σημειώνοντας ότι «πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν». «Η ρύθμιση για το χρέος αποτελεί μια αναγκαιότητα την οποία την έχουν αναγνωρίσει οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, την αναγνωρίζει σίγουρα και το ΔΝΤ το οποίο δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα αν δεν υπάρχουν επαρκή μέτρα για το χρέος» υπογράμμισε.

Η ίδια αναγνώρισε ότι τα μέτρα της μείωσης της προσωπικής διαφοράς και της μείωσης του αφορολόγητου «είναι δύσκολα μέτρα» τα οποία, όπως είπε, σε καμιά περίπτωση δεν θα επέλεγε η κυβέρνηση «εάν δεν υπήρχε αυτός ο συμβιβασμός ο οποίος επετεύχθη  στο προηγούμενο Eurogroup, σύμφωνα με τον οποίον θα υπάρξουν αυτά τα μέτρα, αλλά ταυτόχρονα θα υπάρξουν και ισόποσα θετικά αντίμετρα».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι διαφωνεί «με τη λογική υποτίμησης των αντίμετρων» αλλά και με τη «στρατηγική καταστροφολογίας και εκλογολογίας» της Ν.Δ., κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι «προσπαθεί να πιαστεί από τη διαστρέβλωση των πραγματικών δεδομένων της οικονομίας και της συμφωνίας».

Ερωτηθείσα εάν υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε ενώπιον και νέων μέτρων η κ. Σβίγκου απάντησε ότι «τα μόνα μέτρα τα οποία θα δούμε είναι τα μέτρα για τη ρύθμιση για το χρέος». «Πάνω σε αυτό συζητάμε. Τις επόμενες μέρες πιστεύω ότι θα έχουμε θετικά νέα και ως προς αυτό» εκτίμησε, συμπληρώνοντας πως «αυτό που θα δούμε από εκεί και πέρα είναι το ξεδίπλωμα του αριστερού σχεδίου διακυβέρνησης σε μια σειρά τομείς, είτε μιλούμε για την υγεία, είτε για την παιδεία, είτε για το παραγωγικό μοντέλο ανασυγκρότησης»...


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: