31.5.17

Πρέπει να κλείσουν τα προαπαιτούμενα...

Ντάισελμπλουμ: Πρέπει να κλείσουν τα προαπαιτούμενα - Mediaαναφέρει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ...

Τα δεδομένα που έχουν προκύψει μετά το Eurogroup και το πλαίσιο συζητήσεων στην κρίσιμη συνάντηση της...
15ης Ιουνίου περιγράφει ο πρέοδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε επιστολή του προς το κοινοβούλιο της χώρας.

Στην επιστολή του καταγράφει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και σημειώνει πως η συζήτηση για το χρέος θα συνεχιστεί.

Όπως αναφέρει: το Eurogroup και το ΔΝΤ έχουν αντιδράσει θετικά στην πρόοδο που έχει σημειωθεί από την Ελλάδα, με την εφαρμογή των υφιστάμενων και πρόσθετων συμφωνιών. Τονίζει βέβαια ότι θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες να ολοκληρωθεί η έκθεση συμμόρφωσης σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή των prior actions, όπου όπως είναι γνωστό υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες (25 μετά τη λήξη του Eurogroup).

Η απόφαση αυτή είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της δεύτερης έκθεσης προόδου και την πληρωμή του επόμενου τμήματος του δανείου από τον ESM, σημειώνει και προσθέτει ότι η Ελλάδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να οριστικοποιήσει τα υπόλοιπα θέματα, έτσι ώστε η Επιτροπή να συντάξει μια τελική έκθεση προόδου. Θα υπάρξει παράλληλα και μια πρόταση για το ύψος και τον σχεδιασμό της επόμενης δόσης.

Αναφορικά με το χρέος και το ΔΝΤ λέει ότι τον Μάιο του 2016 εντοπίστηκαν πιθανά μέτρα χρέους που μπορούν να αναπτυχθούν κατά τη λήξη του προγράμματος, μετά την πλήρη εφαρμογή, ώστε να κρατηθούν οι ετήσιες δαπάνες της χώρας σε αποδεκτά επίπεδα.

Κατά τη διάρκεια του Eurogroup συζητήθηκαν διεξοδικά τα μέτρα. Τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση και το θέμα είναι στην ημερήσια διάταξη και πάλι για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, αναφέρει χαρακτηριστικά...


topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: