17.5.17

Να αντιδράσει η δημοκρατία!...

Η προχθεσινή χειροδικία του Κασιδιάρη στη Βουλή, η χυδαία ανάληψη της ευθύνης για το επεισόδιο, αλλά και...
οι απειλές που εκστόμισε ο αρχηγός των αιματοβαμμένων ταγμάτων εφόδου του Πειραιά Γιάννης Λαγός, αποδεικνύουν ακόμα και στους πιο αφελείς ότι η πολιτική του κατευνασμού δεν αποδίδει.

Η εγκληματική οργάνωση που φέρει το ένδυμα κόμματος δεν μπορεί πλέον να ξεγελά κανέναν. Οπλισμένη με τον ναζιστικό φανατισμό της είναι έτοιμη να μετατρέψει τη Βουλή σε χώρο δράσης των εχθρών της δημοκρατίας.

Είναι αλήθεια ότι δεν είναι μόνο οι χρυσαυγίτες βουλευτές που προκαλούν με τη δράση τους μέσα στη Βουλή. Εχουν φροντίσει να πάρουν μαζί τους και τα πιο φανατικά στελέχη τους.

Από τον «Χάρο», που αποκαλύψαμε στο φύλλο του Σαββατοκύριακου, ώς τον Ζέρβα που ήδη προφυλακίστηκε για τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της οργάνωσης, τον «θεωρητικό» εκπαιδευτή Μισιάκα και πολλούς άλλους.

Καιρός είναι να αναληφθεί πρωτοβουλία από όλα τα δημοκρατικά κόμματα, με συντονιστή τον πρόεδρο της Βουλής, για την προάσπιση της δημοκρατίας από τη ναζιστική απειλή.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία πλέον σε όσους εξακολουθούν να θεωρούν τη Χρυσή Αυγή ένα «κανονικό» κόμμα. Κανένας διάλογος δεν μπορεί να γίνει με τους συνεργούς του Μιχαλολιάκου. Και κανένας υπουργός δεν πρέπει να πέφτει στην παγίδα των ρατσιστικών «ερωτήσεών» τους και να απαντά.

Την προσεχή Παρασκευή δικάζεται ο αρχηγός τους Νίκος Μιχαλολιάκος, κατηγορούμενος για «προτροπή σε πράξεις βίας», με όσα έλεγε προς τα μέλη της οργάνωσης το 2011, όταν τους καλούσε να «σπάσουν τα κεφάλια» των αντιπάλων τους.

Στην ομιλία αυτή, που αποκάλυψε η «Εφημερίδα των Συντακτών» («Μιχαλολιάκος: «Θα σας σπάσουμε τα κεφάλια», 11/10/2014), ο «φίρερ» υπερηφανεύεται ότι «είμαστε ακόμα πιο ακραίοι από όσο μπορούν να φανταστούν» και διαλαλεί: «Ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του. Κι αυτή η φωλιά θα μείνει καθαρή. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν [παρατεταμένα χειροκροτήματα]. Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν».

Αυτοί οι ναζιστές και οι μαχαιροβγάλτες επιχειρούν τώρα να μεταφέρουν τον τρόπο δράσης τους και τη φρασεολογία τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ποιος δεν το βλέπει; Είναι καιρός να αντιδράσει η δημοκρατία!...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: