17.5.17

Αποκλείστηκαν οι χρυσαυγίτες...

Αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή αποφάσισε η Ολομέλειαμετά τις φασιστικές προκλήσεις...

Τον προσωρινό αποκλεισμό των βουλευτών-μελών της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής από τη σημερινή και αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας αποφάσισε ομόφωνα το...
Σώμα μετά από σχετική εισήγηση της Διάσκεψης των Προέδρων εξαιτίας της φασιστικής πρόκλησης του Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος του Νίκου Δένδια και των αθλιοτήτων που ακολούθησαν εκ μέρους των νεοναζιστών.

«Τέτοιας πρωτοφανούς έκτασης συμβάν δεν είναι μεμονωμένο με την ευθύνη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, και μάλιστα μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας του κοινοβουλίου, αλλά προστίθεται σε μια σειρά γεγονότων, την πρόσφατη πενταετία, που πέραν της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, αναφέρονται σε απειλές ή και πρακτικές βίας. Παρακαλώ πολύ και επειδή δεν πρέπει να καθυστερήσουμε τη δουλειά μας στο νομοσχέδιο, καλώ το Σώμα να συμφωνήσει επί της πρότασης δι' ανατάσεως της χειρός» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Στη συνέχεια η απόφαση ελήφθη ομόφωνα καθώς η Χρυσή Αυγή δεν βρισκόταν στην αίθουσα.

Θυμίζουμε ότι χθες, κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ο κ. Βούτσης ανάπτυξε και το σκεπτικό που είχε αναπτύξει αμέσως μετά την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια και τη στάση που τήρησαν οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ιδίως τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Λαγός μιλώντας για την αυτοδικία και συνδέοντάς τη με την παραπομπή μελών της Χρυσής Αυγής στη δικαιοσύνη.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων προσήλθε και ο βουλευτής της Χ.Α. Χρ. Παππάς, υπερασπίστηκε τον Ηλία Κασιδιάρη αλλά δεν έμεινε ώς το τέλος της Διάσκεψης καθώς αποχώρησε τη στιγμή που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης δήλωσε ότι το τελευταίο επεισόδιο ήταν αναμενόμενο από μια εγκληματική, φασιστική και ναζιστική οργάνωση.

Μάλιστα ο κ. Παφίλης είχε σπεύσει να επισημάνει ότι μπορεί η δίκη της Χρυσής Αυγής να καθυστερεί, ωστόσο προχωρούν οι άλλες δίκες που αποδεικνύουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της.

Λίγο νωρίτερα, ο Γιάννης Τραγάκης από τη Ν.Δ. είχε υπογραμμίσει ότι τα γεγονότα είναι αυταπόδεικτα και δήλωσε ότι η πρόταση του προέδρου της Βουλής βρίσκει σύμφωνη τη Νέα Δημοκρατία...


πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: