31.5.17

Στο μικροσκόπιο της Εξεταστικής οι υπερκοστολογήσεις Σαλμά-Βορίδη...

LIVE...

Το πώς με απόφαση του τότε υπουργού της ΝΔ Μάκη Βορίδη το 2014 τιμολογήθηκε 1.500 ευρώ διαγνωστική εξέταση την οποία το...

ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο του πρώην υφυπουργού Υγείας της ΝΔ Μάριου Σαλμά πραγματοποίησε 550 φορές διερευνά η Εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία

Η μετάδοση από τη web tv της Βουλής:



Όπως γράφει στο «Κόκκινο» ο Παναγιώτης Αντωνογιαννάκης:

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα να συνεχιστούν οι εργασίες της τρίτης κατά σειρά συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής της βουλής που διερευνά  τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας.

Στις 11 το πρωί ξεκινούν οι διεργασίες της με δύο βασικά θέματα. Το πρώτο αφορά στη δικογραφία που πλέον έχει παραδοθεί σε όλους τους βουλευτές μέλη της επιτροπής σχετικά με τις υπερκοστολογημένες διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις Σαλμά-Βορίδη όπως λέγονται.

Η επιτροπή θα εξετάσει την υπουργική απόφαση Βορίδη που εκδόθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 2014 η οποία όριζε ένα πολύ μεγάλο τίμημα αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ της συγκεκριμένης ιατρικής πράξης με αποτέλεσμα μεγάλη ζημία για το ελληνικό δημόσιο, όπως και την εμπλοκή του χειρουργού ορθοπεδικού και πρώην υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά ο οποίος φαίνεται από τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ και της δικογραφίας ότι πραγματοποίησε 550 διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις γόνατου στο Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο Αρθροσκόπηση - Υπερηχοτομογραφία  που έχει ιατρείο.

Συγκεκριμένα η απόφαση Βορίδη τιμολογούσε στα 1.500 ευρώ την αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων, όταν η σημερινή κυβέρνηση με απόφαση της το Μάρτιο του 15 την κατέβασε στα 150 ευρώ.

Το δεύτερο θέμα που θα συζητήσει η επιτροπή είναι η υπόθεση του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και συγκεκριμένα της διερεύνησης των ευθυνών που το οδήγησαν στη χρεοκοπία αλλά και στην αγορά του από την τράπεζα Πειραιώς, έναντι ευτελούς τιμήματος.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση Ντυνάν έχει ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος του και προφυλακισμένος Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος με δυο καταθέσεις του στις εισαγγελικές αρχές αλλά και με πρόσφατη παρέμβαση του σε τηλεοπτική εκπομπή καταλογίζει ευθύνες σε τρία πολιτικά πρόσωπα για την εκποίηση του Ντυνάν, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Μακη Βορίδη.

Επίσης ο κος Μαρτίνης αναφορικά με το σύμφωνο Γεωργιάδη με ρήτρα εμπιστευτικότητας για την πώληση του Ντυνάν που αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα η εφημερίδα Αυγή, καταγγέλλει ότι περιγράφεται η διαδικασία εκποίησης του Ντυνάν προς την τράπεζα Πειραιώς.

Το συγκεκριμένο μυστικό σύμφωνο υπογράφηκε από τον τότε υπ. Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη το νοσοκομείο Ντυνάν και την Τράπεζα Πειραιώς στην οποία κατέληξε, ενώ αποτελεί σημείο της πολυσέλιδης δικογραφίας...


LEFT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: