28.5.17

Ο Στουρνάρας βιάζεται για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων...

Αποτέλεσμα εικόνας για Στουρνάρας
...οι οποίες έχουν μείνει πίσω...
Παρέμβαση στο διαφαινόμενο «πάγωμα» της συμφωνίας για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, πραγματοποιεί ο Γιάννης Στουρνάρας με άρθρο του στην...
Kυριακάτικη έκδοση της «Καθημερινής».

Στο άρθρο του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ)  ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα έχει «ακόμη πολύ δρόμο» να διανύσει, καταγράφοντας μία σειρά από μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν μείνει πίσω και θα πρέπει να προωθηθούν με την αναγκαία ταχύτητα, ούτως ώστε να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης αλλά και της ελάφρυνσης του χρέους τονίζει χαρακτηριστικά ότι «οι εταίροι μας και ιδιαίτερα το Eurogroup, πρέπει να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους», ενώ προσθέτει ότι «το επόμενο Eurogroup πρέπει να καταλήξει σε λύση».

Εκτιμά ακόμη ότι η έξοδος στις αγορές είναι κάτι απόλυτα απαραίτητο, καθώς «Ουδείς, ούτε οι εταίροι, ούτε η Ελλάδα, έχει διάθεση για άλλο μνημόνιο».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, υπενθυμίζει τις προτάσεις της ΤτΕ, οι οποίες εάν υιοθετηθούν (όπως για παράδειγμα η μετάθεση της αποπληρωμής των τόκων στον EFSF κατά 8,5 χρόνια τουλάχιστον), θα βοηθήσουν τόσο στην επίτευξη των στόχων για το πλεόνασμα όσο και στο να καταστεί το χρέος βιώσιμο.

Καταλήγοντας ο κ. Στουρνάρας στέλνει ένα μήνυμα τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τους εταίρους: «Η οικονομία έχει περάσει από δύσκολα μονοπάτια, με πολλά λάθη και οπισθοδρομήσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από τους εταίρους της. Όμως το αποτέλεσμα, έπειτα από επτά δύσκολα χρόνια, είναι σίγουρα θετικό και οι βάσεις για βελτίωση το αμέσως προσεχές διάστημα έχουν ήδη τεθεί. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο, περαιτέρω λάθη και οπισθοδρομήσεις δεν επιτρέπονται».

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: