25.5.17

Τα ξένα μέσα για την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο...


Την είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του Λουκά Παπαδήμου αναπαρήγαγαν τα ξένα μέσα ενημέρωσης. 

Συγκεκριμένα το...
βρετανικό BBC που φιλοξενεί φωτογραφία από το σημείο της έκρηξης κάνει αναφορά στο σημερινό γεγονός και υπενθυμίζει στους αναγνώστες ότι αντίστοιχοι φάκελοι είχαν σταλεί στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πριν από μερικούς μήνες.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι τα τραύματα που έχουν υποστεί ο Λουκάς Παπαδήμος αλλά και τα άλλα δύο άτομα που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο δεν είναι απειλητικά για τη ζωή τους. Το δημοσίευμα επικαλείται αξιωματούχο της αστυνομίας, ο οποίος ανέφερε ότι «οι γιατροί ανησυχούν πιο πολύ για την όραση του».

Η ιστοσελίδα της Telegraph δημοσιεύει φωτογραφία από το αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου στο σημείο της έκρηξης. «Ο πρώην πρωθυπουργός υποβάλλεται σε επέμβαση για τραύματα στην κοιλιακή χώρα και τα πόδια» γράφει ο δημοσιογράφος του άρθρου και κάνει αναφορά και στη δήλωση του Νίκου Παππά με την οποία καταδίκασε την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την ως «πλήγμα για τη Δημοκρατία».

Η είδηση μεταδόθηκε και από την γαλλική «Le Figaro». Ο συντάκτης επικαλούμενος την ΕΡΤ αναφέρει πως ο Λουκάς Παπαδήμος αντιμετώπιζε και αναπνευστικά προβλήματα διευκρινίζοντας παράλληλα ότι βρίσκεται εκτός κινδύνου. Σημειώνεται τέλος ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Το αμερικανικό CNN αναμεταδίδει τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος είπε ότι η κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου είναι σταθερή και κάνει αναφορά στον ρόλο που είχε ο κ. Παπαδήμος ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός...

πηγή kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: