28.5.17

Μακρόν για χειραψία με Τραμπ...

Μακρόν για χειραψία με Τραμπ: Δεν άφηνα το χέρι του για να του δείξω ότι κανείς δεν μου επιβάλλεταιΔεν άφηνα το χέρι του για να του δείξω ότι κανείς δεν μου επιβάλλεται...

Καθόλου... αθώα δεν ήταν τελικά η πολυσυζητημένη χειραψία ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Εμανουέλ Μακρόν πριν...
τη Σύνοδο Κορυφής του NATO την Τετάρτη. Οι δύο άντρες έσφιξαν με δύναμη ο ένας το χέρι του άλλου και ο φακός δεν έχασε το περίφημο στιγμιότυπο. 

Τελικά ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών άφησε πρώτος το χέρι του, όμως ο Μακρόν εσκεμμένα κράτησε σφιχτά το χέρι του κ. Τραμπ για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη.

 
Όπως, λοιπόν, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Journal du Dimanche», η χειραψία δεν ήταν καθόλου «αθώα» αντίθετως στόχευε να δείξει στον Αμερικανό ομόλογό του ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να του επιβληθεί.

«Η χειραψία μας δεν ήταν αθώα… ήταν μία στιγμή αλήθειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας. «Πρέπει να δείχνουμε ότι δεν θα κάνουμε μικρές παραχωρήσεις, έστω συμβολικές».

Ο 39χρονος Μακρόν σημείωσε πως ο κ. Τραμπ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν τείνουν να συμπεριφέρονται με βάση τους «συσχετισμούς δύναμης».

«Δεν πιστεύω στη διπλωματία που βασίζεται στις δημόσιες προσβολές, αλλά στους διμερείς διαλόγους μου δεν επιτρέπω να περάσει τίποτα έτσι με αυτόν τον τρόπο σε σέβονται», υπογράμμισε...


protothema.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: