17.5.17

Οι δικαστές του ΣτΕ στον Κοντονή...

Οι δικαστές του ΣτΕ στον Κοντονή για τα προβλήματα του δικαστηρίου...για τα προβλήματα του δικαστηρίου...

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  στην καθημερινότητά τους οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέθεσαν σήμερα στον...
υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο  Κοντονή ο   πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας.
 

Ο πρόεδρος της Ένωσης του ΣτΕ  Ευθύμιος Αντωνόπουλος έθεσε υπόψη του  υπουργού Δικαιοσύνης μια σειρά από ζητήματα για την επίλυση των οποίων ζήτησε τη συμβολή του.
 

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης  η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάδειξη και υποστήριξη «των σύγχρονων τρόπων ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης και διαφάνειας των δικαστικών αποφάσεων και ενημέρωσης των πολιτών», όπως  είναι «η ψηφιοποίηση αποφάσεων, η ανωνυμοποίηση αυτών και η συντήρηση του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης δικαστικών υποθέσεων Διοικητικής Δικαιοσύνης».
 

Ακόμη,  τονίστηκε  η ανάγκη κάλυψης των θέσεων έμπειρων δικαστικών υπαλλήλων που συνταξιοδοτήθηκαν από πτυχιούχους ΠΕ Νομικής και ΠΕ Πληροφορικής, ενώ εκφράστηκε η άποψη ότι «οι θέσεις δόκιμων εισηγητών του ΣτΕ δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν κατ’ έτος τις τέσσερις, ώστε οι υποψήφιοι κάθε διαγωνισμού να μπορούν να επιδιώκουν την εισαγωγή τους στο εν λόγω δικαστήριο».
 

Από την πλευρά του ο  υπουργός  Δικαιοσύνης, σύμφωνα πάντα με την  ανακοίνωση, «αντιμετώπισε θετικά το σύνολο των   προτάσεων και απόψεων της Ένωσης».
Μάλιστα, τόνισε ο κ.  Κοντονής,   ότι «γίνεται προσπάθεια άμεσης κάλυψης των κενών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων σε ποσοστό μεγαλύτερο από 80%, ιδίως με προσλήψεις πτυχιούχων πληροφορικής, καθώς και ότι οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για τον νέο Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων και τον νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα υπόλοιπα ζητήματα»...


protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: