24.5.17

Ελαφρύνσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός...

Ταμείο της ΔΕΗΜειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που...
παραχώρησε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου παρουσίασε τους άξονες της ενεργειακής κυβερνητικής πολιτικής.  

Με αφορμή τους υψηλούς λογαριασμούς που ήρθαν στους καταναλωτές -τους οποίους απέδωσε στον βαρύ χειμώνα που προηγήθηκε-, ο πρωθυπουργός δήλωσε ξεκάθαρα πως προωθείται ο σχεδιασμός για συνολική ελάφρυνση των επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε αναδιάρθρωση των κλιμάκων των τιμολογίων για τους καταναλωτές και ταυτόχρονα θα επιχειρήσει να μειώσει, το επόμενο διάστημα, την επιβάρυνση των καταναλωτών από τη συμμετοχή στις λεγόμενες «ΥΚΩ» (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας), δηλαδή τη συμμετοχή των καταναλωτών στο κοινωνικό τιμολόγιο και στο μέρος που πληρώνουν οι καταναλωτές για να στηριχθούν οι μονάδες στα νησιά.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως ο τρόπος που θα γίνει το παραπάνω περνά μέσα από τα έργα διασύνδεσης των νησιών και το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ, με βάση τα οποία διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις, ώστε μέχρι το 2020 να μηδενιστούν οι χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και να περιοριστούν σημαντικά οι χρεώσεις του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: