18.5.17

Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα συμβιβασμών, υποχωρήσεων...

Αχτσιόγλου: Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα συμβιβασμών, υποχωρήσεων αλλά και νικών...αλλά και νικών, τονίζει η Έφη Αχτσιόγλου...

Ως αποτέλεσμα «συμβιβασμών, υποχωρήσεων αλλά και νικών» χαρακτήρισε την συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών η...
υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου εισηγούμενη στην Ολομέλεια της Βουλής τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που φέρουν την δική της υπογραφή και μεταξύ άλλων προκαλούν νέες περικοπές στις συντάξεις, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και απορύθμιση των συνδικαλιστικών κεκτημένων.

Η υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι η συμφωνία εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση για να επιτύχει «ένα καθοριστικό βήμα τερματισμού του καθεστώτος των μνημονίων και της επιτροπείας που μας οδήγησαν σε απώλεια σημαντικού ποσοστού της πολιτικής μας αυτονομίας».

Η κυρία Αχτσιόγλου επισήμανε: «Διαπραγματευτήκαμε μέχρι τέλους σε ένα πλαίσιο με δογματικές νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις. Βρεθήκαμε απέναντι σε ακραίες απαιτήσεις και συχνά ατεκμηρίωτες. Απαιτήσεις για μέτρα με τιμωρητική διάθεση. Απαιτήσεις που βασίζονταν σε εμμονές και οικονομικό ανορθολογισμό».

Η υπουργός Εργασίας επιτέθηκε στο ΔΝΤ λέγοντας πως «αποδέχθηκε ότι διαχρονικά κάνει λάθη στις εκτιμήσεις του. Εκτιμήσεις που περισσότερο μοιάζουν με πολιτικές συμπάθειες ή αντιπάθειες»...



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: