20.5.17

Ενοχλημένη η Λευκωσία για τις δηλώσεις Ακιντζί...

Ενοχλημένος από τη στάση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, εμφανίζεται ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επιφυλάσσεται να...
τοποθετηθεί στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα.

Ο Ακιντζί κατηγόρησε τον Κύπριο πρόεδρο για «μη εποικοδομητική» στάση στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού. «Η ηγεσία του κ. Αναστασιάδη δεν προτείνει κάτι νέο στις συνομιλίες, αλλά επιβάλλει στην τουρκοκυπριακή πλευρά προϋποθέσεις για τη σύγκληση νέας διάσκεψης στη Γενεύη» ανέφερε, σε γραπτή του δήλωση.

«Άλλοι ψάχνονται να βρουν αιτίες ή αιτιάσεις» ήταν η άμεση απάντηση του Κύπριου προέδρου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι πρόθεση μου να εμπλακώ δημόσια σε διαπληκτισμούς».
Ο Ακιντζί κατηγόρησε τη Λευκωσία για απόπειρα παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης και επανέφερε το ζήτημα της πολιτικής ισότητας, της συμμετοχής της τουρκοκυπριακής κοινότητας στις αποφάσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά και της εκ περιτροπής προεδρίας.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο κ. Αναστασιάδης επιθυμεί να «κλείσει» τα κεφάλαια του εδαφικού και των εγγυήσεων, κάτι το οποίο δεν αποδέχεται η τουρκοκυπριακή πλευρά που αντιπροτείνει μία «παράλληλη διαδικασία» για όλα τα ανοιχτά ζητήματα... 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: