15.5.17

Υπαρκτή η αντιπαράθεση ΔΝΤ - Γερμανίας...

Κριστίν Λαγκάρντ- Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Νταβόςγια το ελληνικό χρέος...

Στην κυβέρνηση πέρα από το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται εντός της εβδομάδας, ψηλά στην ατζέντα παραμένει το...
ζήτημα του χρέους όπως διεφάνη και από το τετ-α-τετ του πρωθυπουργού με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές βρίσκονται σε εξέλιξη σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή την ίδια ώρα που στο Μπάρι της Ιταλίας, στη σύνοδο των G7, διεξήχθησαν επί της ουσίας συζητήσεις και υπήρξαν και τοποθετήσεις σε τεχνικά ζητήματα.

Το ΔΝΤ δεν θέλει καθυστερήσεις και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν σκοπεύει να αφήσει τη λύση για μετά το πέρας των Γερμανικών εκλογών.

Και για την κυβέρνηση πάντως ο στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία (και) για το χρέος στο Eurogroup της 22ας Μαΐου ή το αργότερο τις πρώτες μέρες του Ιουνίου, προκειμένου να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στο QE.

Αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα και το ΔΝΤ κυβερνητικές πηγές επιμένουν πως αν τελικά το Ταμείο αποχωρήσει τότε δεν θα εφαρμοστεί κανέναν από τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου.

Παράλληλα υπάρχει η εκτίμηση πως ανεξάρτητα από την έκβαση της συμμετοχής ή όχι του Ταμείου στο Ελληνικό πρόγραμμα δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τη δόση των 7,5 δισεκατομμυρίων που θα ακολουθήσει του κλεισίματος της αξιολόγησης.

Τέλος, οι ίδιες πηγές εξηγούσαν πως σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποχωρήσει «η ΕΚΤ τεχνικά έχει τη δυνατότητα να μας βάλει στο QE», καθώς και ότι ακόμα και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν αλλάζει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές αμέσως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: