24.5.17

Αναφορές σε Άδωνι και Χρυσή Αυγή από τη μητέρα του Αλέξη...

Η μητέρα του Αλέξη, Τζίνα ΤσαλικιάνΜε την κατάθεση των μαρτύρων κατηγορίας Τζίνας Τσαλικιάν και Λυτούς Βαλιάτζα, συνεχίστηκε σήμερα (Τετάρτη) και σε...
δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, η δίκη των πρώην ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.

Ουσιαστικά, τη σημερινή μέρα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Τζίνας Τσαλικιάν, με την υποβολή ερωτήσεων από την πλευρά των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, Νίκο και Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η μάρτυρας, αναφέρθηκε αναλυτικά στις ώρες που προηγήθηκαν της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αλλά και σε όλα όσα πληροφορήθηκε στη συνέχεια. Συγκεκριμένα, η κ. Τσαλικιάν περιέγραψε τον γιο της ως ένα ιδιαίτερα ήσυχο παιδί, επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις αναφορές για μικροπαραβατική συμπεριφορά και συμμετοχή σε επεισόδια. Μάλιστα τοποθέτησε όλες αυτές τις αναφορές, σε μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος και αποσιώπησης των πραγματικών γεγονότων, ενώ στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται -σύμφωνα με τη μάρτυρα- και όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έκανε ιδιαίτερες αναφορές στους αξιωματικούς αστυνομικούς, που χειρίστηκαν αρχικά την υπόθεση ενώ παράλληλα στάθηκε και στη μη άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των δύο πρώην ειδικών φρουρών, τόσο πριν όσο και μετά τη διάπραξη της δολοφονίας.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον ωστόσο, παρουσιάζουν οι αναφορές που έκανε σε δύο ξεχωριστά σημεία της κατάθεσης της η μάρτυρας, στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, κάνοντας λόγο επαφές του με τον Επαμεινώνδα Κορκονέα και τη σύζυγό του, ενώ δεν απέφυγε να καταθέσει την άποψή της, ότι ο Κορκονέας είχε σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης του δύο κατηγορουμένων, δεν υποβλήθηκε καμία ερώτηση στη μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, καθώς αυτό του ζήτησαν οι πελάτες τους. Ωστόσο από την πλευρά της υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα κατατέθηκε στο δικαστήριο παλαιότερη επιστολή του φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου και με τον οποίο βρίσκονται μαζί στα Εξάρχεια και το βράδυ, Νίκου Ρωμανού , στην οποία αφήνεται να εννοηθεί ότι το θύμα είχε αναπτύξει αντιεξουσιαστική δράση. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Τζίνας Τσαλικιάν, η οποία δεν απέφυγε να καταφερθεί εναντίον του Νίκου Ρωμανού, τονίζοντας ότι συκοφαντεί τη μνήμη του Αλέξανδρου, προσδοκώντας ανταλλάγματα.  

Από την πλευρά της, η αυτόπτης μάρτυρας Λητώ Βαλιάτζα που κατέγραψε το σκηνικό της δολοφονίας με την κάμερα της, επανέλαβε τα όσα είχε καταθέσει και πρωτόδικα. Μεταξύ άλλων προσδιόρισε ότι εκείνη την ημέρα και ώρα δεν υπήρχαν ταραχές και εντάσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ περιγράφοντας τη σκηνή της δολοφονίας ανέφερε ότι οι δύο ένστολοι εκτός αν παίζει στο σημείο και  αφού πρώτα έβρισαν μια παρέα νεαρών παιδιών, στη συνέχεια έβγαλαν τα όπλα τους σημάδεψαν σε ευθεία βολή και πυροβόλησαν δύο φορές, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει συγκεκριμένη απάντηση αν οι δύο πυροβολισμοί, έγιναν από το ίδιο άτομο.

Επίσης, η μάρτυρας κατέθεσε πως παρά το γεγονός ότι είχε δώσει τα στοιχεία της στους αστυνομικούς και είχε αναφέρει ότι είναι αυτόπτης μάρτυρας, ουδέποτε κλήθηκε να δώσει κατάθεση κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας.

Με την ολοκλήρωση της εξέτασης της αυτόπτη μάρτυρα από τον πρόεδρο της έδρας, η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 12 Ιουνίου, με τη συνέχιση των ερωτήσεων προς τη μάρτυρα από τον εισαγγελέα της έδρας , την πολιτική αγωγή και τους συνηγόρους υπεράσπισης...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: