18.5.17

Σπανούλης: Θα είναι δύσκολα κόντρα στη ΤΣΣΚΑ...

Σπανούλης: Θα είναι δύσκολα κόντρα στη ΤΣΣΚΑ
Σφαιρόπουλος: «Ξέρουμε να κερδίζουμε τα δύσκολα ματς»...
Στις ωραίες αναμνήσεις που έχει αφήσει στους παίκτες του Ολυμπιακού το προηγούμενο Final Four της Κωνσταντινούπολης το 2012, στάθηκε ο Βασίλης Σπανούλης. 

Ο...
αρχηγός των «ερυθρολεύκων», μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου του Final Four, υποστήριξε πως εκείνος ο τίτλος ενίσχυσε σημαντικά το χαρακτήρα της ομάδας του Πειραιά ενώ δήλωσε πως αισθάνεται υπερήφανος για όσα έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια αυτός και οι συμπαίκτες του. 

Παράλληλα χαρακτήρισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ομάδα με εξαιρετική οργάνωση και επεσήμανε τη σημασία του να καταφέρουν οι "ερυθρόλευκοι" να ελέγξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού. 

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

«Έχουμε ωραίες αναμνήσεις από εδώ. Αυτός ο τίτλος ενίσχυσε το χαρακτήρα μας αλλά τώρα είμαστε στο σήμερα. Νιώθω περήφανος για τις επιτυχίες της ομάδας μας. Χρειάστηκαν πολλές θυσίες. Το σεβασμό δεν τον αγοράζεις. Τον κερδίζεις κι αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία της ομάδας μου. Το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ. Σίγουρα έχω κάποιες ευθύνες στην ομάδα αλλά κερδίζουμε και χάνουμε όλοι μαζί» ήταν τα λόγια του Έλληνα γκαρντ ο οποίος για το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τόνισε: «θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Θα έχει σημασία να ελέγξουμε το ρυθμό και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο. Η ΤΣΣΚΑ είναι σπουδαία ομάδα με εξαιρετική οργάνωση και ηγέτες».

Σφαιρόπουλος: «Ξέρουμε να κερδίζουμε τα δύσκολα ματς»

Στον χαρακτήρα που έχει καταφέρει να χτίσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος του επιτρέπει να ανταπεξέρχεται σε δύσκολες καταστάσεις στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. 

Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" υποστήριξε πως σε τέτοιου είδους παιχνίδια σημαντικότερο ρόλο παίζει η ψυχολογική προετοιμασία των ομάδων, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των αρκετών ταξιδιών κατά τη φετινή σεζόν καθώς με αυτόν τον τρόπο οι ομάδες που διαθέτουν δικά τους αεροπλάνο έχουν μεγάλο πλεονέκτημα. 

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

«Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Το να είσαι πρώτος είναι πολύ δύσκολο και για τους θεατές είναι πιο ενδιαφέρον γιατί είναι απρόβλεπτο. Η επιτυχία είναι συνδυασμός αρχικά των ιδιοκτητών που αγαπούν και στηρίζουν οικονομικά την ομάδα σε καιρό κρίσης. Από την άλλη η ομάδα μας έχει χτίσει χαρακτήρα, ξέρει να κερδίζει δύσκολα παιχνίδια και με την πλάτη στον τοίχο. 

Το αυριανό είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Η ΤΣΣΚΑ είναι πρωταθλήτρια. Η ψυχολογική προετοιμασία είναι πολύ σημαντική. Το θέμα είναι ποια ομάδα θα παρουσιαστεί πιο έτοιμη. Οι εκπλήξεις δεν γίνονται εύκολα. Όλες οι ομάδες εδώ έχουν κοινό έναν σταθερό κορμό και έναν προπονητή για χρόνια. Σίγουρα πρέπει κάτι να γίνει με τις πτήσεις. Οι ομάδες που έχουν τσάρτερ έχουν πλεονέκτημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: