17.5.17

Διαγράφουν τους υπουργούς του Μακρόν...

Χαμός στη Γαλλία...

Νέα τεράστια αναταραχή στο πολιτικό σύστημα της Γαλλίας προκαλεί ο διορισμός της νέας κυβέρνησης της χώρας από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον...
πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ.

Συγκεκριμένα, γενικός γραμματέας του κεντροδεξιού κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, Μπερνάρ Ακουαγιέ, γνωστοποίησε ότι τα «στελέχη του κόμματος» που «εντάχθηκαν» στη νέα κυβέρνηση «δεν ανήκουν πλέον στους Ρεπουμπλικάνους», μετά τον διορισμό των Μπρουνό Λε Μερ και Ζεράλντ Νταρμανέν σε υπουργεία-κλειδιά.

«Έκαναν την προσωπική επιλογή να συμμετάσχουν στην προεκλογική εκστρατεία μαζί με τον πρωθυπουργό υπέρ των υποψηφίων του En Marche! (του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν) εναντίον των υποψηφίων μας των Ρεπουμπλικάνων- Ένωση Δημοκρατών και Ανεξαρτήτων (UDI)» συμπλήρωσε ο Ακουγιέ σε ένα δελτίο τύπου.

Αντιδρώντας, ο Μπρουνό Λε Μερ, που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομίας της Γαλλίας στη νέα κυβέρνηση του Εντουάρ Φιλίπ, δήλωσε ότι «η Γαλλία αξίζει περισσότερα από τους αποκλεισμούς», λίγο αφότου ο γενικός γραμματέας του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων γνωστοποίησε τη διαγραφή του από το κόμμα.

«Η Γαλλία αξίζει περισσότερα από τα κόμματα. Η Γαλλία αξίζει περισσότερα από τους αποκλεισμούς. Η Γαλλία αναμένει από εμάς να δεσμευόμαστε απόλυτα, προκειμένου να ξαναβρούμε την αξιοπρέπειά μας και το μεγαλείο μας» υπογράμμισε ο νέος υπουργός Οικονομίας σε ανάρτησή του στο Facebook...

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: