19.5.17

''Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδό σας''...

Μήνυμα Τσίπρα στους δανειστές μετά τα 153 «ναι»...

Βίντεο...

Μήνυμα στους δανειστές ότι πλέον είναι στιγμή να τηρήσουν και εκείνοι τις δεσμεύσεις τους και να σεβαστούν τις...
θυσίες του ελληνικού λαού, εξέπεμψε ο πρωθυπουργός.

«Με το αποτέλεσμα και της σημερινής ψηφοφορίας η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα. Τώρα είναι η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών. Είναι η σειρά τους να τηρήσουν και αυτοί τις δεσμεύσεις τους, στο ακέραιο όπως κάναμε κι εμείς. Αναμένουμε και δικαιούμαστε, από τη συνεδρίαση του Eurogoup της ερχόμενης Δευτέρας, μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα είναι αντίστοιχη των θυσιών του ελληνικού λαού», δήλωσε αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο  Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε τη δήλωση του Πρωθυπουργού αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου:

Το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης, υπερψηφίστηκε επί της αρχής και των άρθρων του.

Ειδικότερα, επί συνόλου 281 παρόντων βουλευτών υπέρ της αρχής τάχθηκαν 153 βουλευτές ενώ το καταψήφισαν 128 βουλευτές από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. "Ναι" ψήφισαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ "όχι" τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές της ΧΑ.

Την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών είχαν τα άρθρα 70 και 71 που αφορούν την μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα αγροτικά εφόδια και την κατάργηση του αφορολόγητου των βουλευτών.

Τα δύο αυτά άρθρα υπερψηφίστηκαν από 280 βουλευτές ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης καταψήφισε.

Διαφοροποίηση από Τασία Χριστοδουλοπούλου

Πάντως από την κυβερνητική πλειοψηφία υπήρχε μία διαφοροποίηση και συγκεκριμένα από την πρώην υπουργό Τασία Χριστοδουλοπούλου που δήλωσε παρούσα στο άρθρο 56 που ρυθμίζει τη διαδικασία απόλυσης των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία.

Με γραπτή της δήλωση εξήγησε την στάση της επικαλούμενη προσωπικούς λόγους και τονίζοντας ότι στηρίζει την κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι ο πρωθυπουργός είχε εγκαίρως ενημερωθεί από την κ. Χριστοδουλοπούλου και έδειξε την κατανόησή του.

«Δεν υφίσταται κανένα θέμα για την κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Οι 153 συνεχίζουμε όλοι μαζί», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Kώστας Ζαχαριάδης...


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: