14.5.17

Η Ελλάδα, η Γιουροβίζιον και το τρένο...

Χτες το βράδυ, μαζευτήκαμε στο σπίτι μιας φίλης, για να παρακολουθήσουμε την Γιουροβίζιον αλλά, βασικά, για να βρεθούμε και να τα πούμε.

Τα...
τελευταία χρόνια δεν παρακολούθησα την Γιουροβίζιον -όχι από σνομπισμό αλλά επειδή ήμουν σε μέρη που ή δεν είχα τηλεόραση ή είχα κάτι πιο ενδιαφέρον να κάνω-, οπότε διαπίστωσα με την παρέα μου πως η Γιουροβίζιον είναι πια πολύ βαρετή.

Η Γιουροβίζιον είναι τόσο βαρετή όσο η Ευρώπη.

Τραγούδια γραμμένα με το ζόρι, άκεφοι τραγουδιστές και τραγουδίστριες με βλακώδη χαμόγελα ή επιτηδευμένη κατατονία, και μια προσπάθεια να δοθεί νόημα σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που δεν έχει κανένα νόημα αλλά τουλάχιστον κάποτε είχε πολλή πλάκα.

Παρακολουθώντας την Γιουροβίζιον, καταλαβαίνεις πως κάτι πολύ κακό έχει συμβεί στην Ευρώπη.

Και βέβαια, η φετινή Γιουροβίζιον δικαιολογεί απόλυτα την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πάντως, είναι πάντα πολύ αστείο στην Γιουροβίζιον που τραγουδάνε στα αγγλικά όλοι οι Μογγόλοι και οι Τουρκαλβανοί, με αποτέλεσμα, όταν εμφανίζεται ο τραγουδιστής ή η τραγουδίστρια της Βρετανίας, να φαίνεται σαν να μην έχει καλή προφορά.

Καθώς παρακολουθούσαμε την Γιουροβίζιον και γελούσαμε με αυτά που λέγαμε -καλά, με τους συγκεκριμένους ανθρώπους γελάω παρέα , πάνω από τριάντα χρόνια, και δεν χρειάζεται να βλέπουμε Γιουροβίζιον για να γελάμε- εμφανίστηκε στην οθόνη η είδηση για τον εκτροχιασμό του τρένου στην Μακεδονία.

Το timing δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο.

Αμέσως σκέφτηκα πως η Ελλάδα είναι ένα τρένο που εκτροχιάστηκε, ενώ παρακολουθούσε ανέμελη και ανυποψίαστη την Γιουροβίζιον.

Θα θυμάστε τι γινόταν εκεί γύρω στο 2004 -και τα χρόνια που ακολούθησαν- με την Γιουροβίζιον.

Μπορεί σήμερα ο εθνικός στόχος να είναι να βγει η χώρα από τα Μνημόνια αλλά, πριν από δέκα χρόνια, ο εθνικός στόχος της Ελλάδας ήταν να νικήσει στην Γιουροβίζιον.

Το χρέος εκτιναζόταν και η Ελλάδα ήταν πεσμένη στα ωραία μπούτια της Έλενας.

Τελικά, το τρένο εκτροχιάστηκε και θα πρέπει να φτιάξουμε νέα γραμμή γιατί η παλιά οδήγησε στον γκρεμό...

pitsirikos.net


Δεν υπάρχουν σχόλια: