25.5.17

Σύλληψη Τούρκου δημοσιογράφου στην Αδριανούπολη...


Ο αρχισυντάκτης του εβδομαδιαίου περιοδικού Nokta, το οποίο έχει κλείσει η τουρκική κυβέρνηση, συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές στην Αδριανούπολη, ενώ...
προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα και να βρεθεί στην Ελλάδα.

Ο Μουράτ Τσαπάν, ο οποίος καταδικάστηκε στις 22 Μάη σε 22 χρόνια φυλακή για «υποκίνηση ένοπλης εξέγερσης κατά της τουρκικής κυβέρνησης» και συνελήφθη στις 24 Μάη τη στιγμή που προσπαθούσε να διαφύγει στην Ελλάδα.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγόρησε το περιοδικό και τα στελέχη του ότι είχαν συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ και ο διευθυντής του περιοδικού, Τσεβερί Γκιουβέν καταδικάστηκε σε 22 χρόνια φυλακή.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα οι φρουροί συνέλαβαν τον Τσαπάν μαζί με άλλους τέσσερις υπόπτους για συμμετοχή στην οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν. Ανάμεσά τους ένας πρώην αστυνομικός, ένας πρώην καθηγητής πανεπιστημίου και δύο δάσκαλοι που έχου απολυθεί. 

Εκτός από αυτούς, έχουν εκδοθεί εντάλματα για 19 εργαζόμενους της Türk Telekom με τους «υπόπτους» να φέρονται πως έουν καταθέσει μεγάλα χρηματικά ποσά στην τράπεζα Asya με διαταγές του Γκιουλέν. Η τράπεζα έχει ήδη περάσει στον έλεγχο του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: